miercuri, 24 aprilie 2013 | By: Unknown

Vartejul care a bagat frica in milioane de oameni! Tot ce intra aici DISPARE in necunoscut! VIDEO

Un vartej urias a bagat frica in milioane de oameni. Imaginile incredibile au fost filmate la marginea unui lac din Letonia.




Vartejul inghite tot ce prinde. Trage blocuri uriase de gheata care dispar pur si simplu in apa. 1.000.000 de oameni au vazut aceste imagini in 48 de ore.


joi, 11 aprilie 2013 | By: Unknown

Au facut sex in plina strada! Vezi aici o imagine suprinsa de Google street View! FOTO

Se pare ca indragostitii din imaginea de sus pur si simplu nu s-au putut stapani si au decis sa faca sex in plina strada.


Fotografia, suprinsa de masina Google street View in Australia, a starnit multe controverse, multi sceptici cred ca este vorba doar de o farsa pusa la cale de cei doi.

Tu ce parere ai?
marți, 9 aprilie 2013 | By: Unknown

Dorel de la Pompieri care face praf o masina cu Siroco


Esti pregatit sa razi cu gura pana la urechi si sa trimiti filmul asta tuturor? Ok, eu unul m-am cracanat pe mine de ras. Omul are un Audi dotat din fabrica cu Webasto sau Siroco, cum s-o numi instalatia de incalzire suplimentara care iti face cald inainte sa te urci in masina. Evident, instalatia care merge pe benzina scoate si ea ceva fum, dar si abur. Cineva vede aburii si suna la pompierii din Baia Mare, ca masina a luat foc. Ce a urmat, e tare amuzant…

miercuri, 3 aprilie 2013 | By: Unknown

Yahoo a integrat Dropbox in e-mail - renunta la limita de 25MB pentru fisierele atasate!

In ciuda problemelor cu care s-a confruntat in ultimii ani, respectiv scadera cotei de piata in raport cu o competitie acerba din partea Google, Yahoo pare sa fi gasit o solutie excelenta pentru a-si impulsiona unul dintre serviciile sale de baza: Yahoo Mail.
Compania a anuntat un parteneriat cu serviciul de stocare in cloud Dropbox, iar colaborarea se traduce pentru detinatorii de conturi de mail la Yahoo prin posibilitatea de a atasa fisiere mari fara sa isi mai faca griji fata de enervanta limita de 25MB impusa de companie pana acum.
Spre deosebire de concurentii Google si Microsoft, care au investit fiecare in mod direct in preluarea sau crearea unor servicii cloud, Yahoo a adoptat o strategie care s-ar putea dovedi si mai ieftina si mai eficienta. Parteneriatul este de fapt materializarea viziunii Marissei Mayers, actualul CEO al Yahoo (fost executiv la Google), care are dificila misiune de a repune pe picioare Yahoo.
Aceasta prima miscare semnificativa este foarte inspirata si alaturi de alte cateva modificari, chiar daca doar de ordin grafic deocamdata aduse portalului, exista sanse ca Yahoo sa redobandeasca acel statut diminuat odata cu evolutia galopanta a Google.
Serviciul rezultat din parteneriatul intre Yahoo si Dropbox este deja functional (si testat de noi), cu precizarea ca momentan este disponibil in limbile Engleza, Franceza, Spaniola, Germana si Italiana. De asemenea, clientii Yahoo care nu au conturi Dropbox se pot inregistra fara probleme pentru obtinerea unuia.

Pachet licente antivirus gratuite (aprilie 2013)

Am revenit cu un articol cu tema securitatii sau mai bine zis a protectiei impotriva programelor de tip suspect care se propaga prin internet si nu numai. Un procent foarte mare din calculatoarele din intreaga lume sunt pline de virusache, inevitabil se intampla asta si nu neaparat din cauza utilizarii necorespunzatoare a computerului personal ci si prin faptul ca multe retele si apare nu sunt securizate de la bun inceput. Exista pe de alta parte o bucata mare de oameni care nu au nicio treaba cu proectia pe internet, adica acele persoane care nu isi pot da seama singure imediat ca sunt in fata unui potential pericol.

Vin cu acest articol in speranta ca o sa va ajute sa navigati mult mai sigur pe internet si sa faceti transferuri de fisiere cat mai curate cu alte persoane. Chiar daca zici ca nu intri pe internet, grija mare la stick-uri, mai bine iti instalezi unul dintre programele din lista de mai jos. Sunt la libera alegere toate, asa ca ati putea sa va puneti pe descarcat.

  1. AVG Internet Security - 3 luni - link
  2. Bitdefender Total Security 2013 - 3 luni - link
  3. BullGuard Internet Security - 3 luni - link
  4. Kaspersky Internet Security 2012 - 3 luni - link
  5. Norton 360 - 3 luni - link
  6. Norton Internet Security 2012 - 3 luni - link
  7. Panda Internet Security 2013 - 3 luni   - link 1 | link 2 | link 3
  8. Mcafee Antivirus Plus - 6 luni - link
  9. Norton Antivirus 2012 - 6 luni - link
  10. Kaspersky CBE 2012 - 1 an -   link  (necesita proxy german)
  11. Panda Antivirus Pro 2013 - 6 luni - link
  12. Panda Global Protection 2013 - 6 luni - link
 Licentele prezentate mai sus sunt oferite gratuit in cadrul unor promotii astfel ca perioada lor de valabilitate este nesigura. Fisierele se pot descarca, nar nu se poate garanta functionarea lor si activarea licentelor va avea succes. Deci intrati cat mai repede pana nu se termina ofertele! Acum ai ocazia sa-i oferi bunicii de mult dorita licenta antivirus.
Ca si bonus, nu stiu cati dintre voi stiau ca cei de la reteaua de socializare Facebook ofera licente gratuite tuturor utilizatorilor. Exista atat licente de la programe gratuite, cat si programe care sunt pe bani si vi se ofera licenta de la 6 luni in sus.

Bonus: Facebook Security
marți, 26 martie 2013 | By: Unknown

Un utilizator a transformat un Nvidia GTX 690 intr-un Quadro K5000

Un utilizator al forumului EEV a gasit o metoda prin care sa transforme un Nvidia GTX 690 intr-un Quadro K5000.
Se cunoaste faptul ca o placa grafica mainstream nu este aproape deloc diferita de una pentru aplicatii business si de proiectare. Seria GTX este pentru consumatori iar seria Quadro pentru profesionisti. Diferentele dintre ele sunt minore, un al BIOS, memorii ECC (cu corectie de erori) pentru varianta profesionala, si un pret de 3 ori mai ridicat. Un utilizator al forumului EEV a reusit sa transforme unul din cipurile de pe GTX 690 intr-un Quadro K5000. Motivul se pare ca ar fi lipsa suportului pentru Nvidia Surround (configuratie multi monitor) sub Linux, al placilor GTX. Quadro K5000 pe de alta parte ofera acest suport. Problema este pana la urma de la drivere, si cea mai buna metoda de a face OS-ul sa recunoasca un Quadro in loc de un GTX se pare ca este o modificare minora pe PCB-ul placii grafice.

Momentan placa este recunoscuta ca una profesionala insa nu stim daca are si aceleasi performante sau sufera de erori din cauza modificarilor aduse. Diferenta ar fi desigur lipsa memoriilor de tip ECC. Nvidia se pare ca nu a oferit un raspuns oficial pe aceasta tema, iar postarea respectiva a fost dezactivata la scurt timp dupa aparitia ei. Acest lucru se poate face si altor placi grafice, cel putin in trecutul nu foarte indepartat variante a le lui GTX 660 Ti si GTX 670 au fost transformate in GTX 680.
Intrebarea cea mai interesanta este daca noul Titan permite aceste tipuri de modificari. Daca cineva ajunge sa le faca atunci acesta s-ar putea transforma intr-un frumos, si foarte scump Tesla K20, la doar o fractiune de pret. Ramane sa vedem daca producatorul va plati suficient de bine pentru ca secretul sa nu iasa la iveala. Modificarea repsectiva ar putea de altfel sa ruineze business-ul lui Nvidia pe segmentul profesional.




DANSUL LA BARA A BAGAT JURATII IN BOALA! Cine a dansat mai bine, romanca sau ucraineanca?

O concurenta de la "Ucraina are talent" a incins atmosfera si mintea juratilor cu un dans la bara incendiar. 
Pe o piesa energica, semnata Marlyn Manson, blonda a tinut publicul cu respiratia taiata pret de cateva minute in care a executat niste acrobatii destul de periculoase. 
Dansul la bara este o proba destul de apreciata in randul juratilor de la emisiunea de descoperit talente. Si in Romania, o blonda a reusit sa capteze intru totul atentia lui Mihai Petre si a lui Andi Moisescu cu cateva miscari lascive si provocatoare. Dincolo de senzualitatea numarului, dansul exprima si talent.
Voua care vi se pare ca a dansat mai bine dintre cele doua blonde? Romanca sau ucrainianca?

luni, 25 martie 2013 | By: Unknown

Lala Band a isterizat tinerii din Târgu-Jiu


Trupa vedetă din „Pariu cu viaţa” a concertat în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat pe scena Casei de Cultură din Târgu-Jiu. Fanii Lala Band au umplut sala şi chiar au cântat la unison, cu artiştii, toate piesele. Adolescenţii veniţi la concert au fost în extaz. „Mie îmi plac toate piesele lor, dar cel mai mult prefer «Am învăţat să lupt». Mă uit şi la filmul «Pariu cu viaţa» şi sunt moartă după ei, sunt extrem de talentaţi”, a spus una dintre adolescentele înfocate ale celei mai iubite trupe muzicale.
Mulţi dintre iubitorii trupei susţin că şi-au cumpărat bilete chiar de la începutul anului chiar dacă acestea au avut preţuri piperate. Fanii au făcut un efort financiar pentru a nu pierde primul concert Lala Band la Târgu-Jiu. Biletele au fost disponibile la două categorii : VIP Package – 150 lei şi categoria de 80 de lei. „Nu aveam cum să-i ratez, pentru că mi-am cumpărat bilet cam din ianuarie. Sunt cei mai tari cântăreţi în momentul de faţă.(…) Îi iubim”, a precizat o altă admiratoare.
Au vizitat poarta Sarutului
Chiar dacă au venit să lucreze, membrii formaţiei de senzaţie au ţinut morţiş să viziteze măcar locurile de referinţă ale oraşului de pe Jiu. „Am reuşit să vedem o mică parte din Târgu-Jiu, mai exact Poarta Sărutului.(…) Ne-am oprit acolo şi am făcut poze. În ceea ce priveşte concertul, ţinem să le mulţumim foarte mult fanilor şi să le spunem că dacă ei nu ar fi existat şi nu ne-ar fi susţinut, noi nu am fi reuşit să devenim cunoscuţi”, au precizat doi dintre membrii Lala Band.



vineri, 15 martie 2013 | By: Unknown

Timbrul de mediu intra in vigoare de astazi 15.03.2013

Dupa lungi dezbateri si o serie de optimizari aduse algoritmului de calcul, de astazi vom plati o noua taxa auto la inmatricularea unei masini. Iar timbrul de mediu va fi platit o singura data atat pentru masinile provenite din import cat si la revanzarea exemplarelor rulate deja in Romania si pentru care nu s-a achitat o taxa auto anterioara. Dar cum ne va afecta aceasta noua modalitate de calcul a taxei ce trebuie platite la inmatricularea unui vehicul?

Ministrul Mediului a anuntat ca astazi, pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu va fi postat noul sistem de calcul pentru timbrul de mediu, in forma finala aprobata prin Ordonanta de Urgenta. Conform agentiei Mediafax, Rovana Plumb a mai mentionat ca proiectele de mediu ce vor fi derulate cu finantare din timbrul de mediu se numara cele de infrastructura, de apa si canal, ecologizare la nivelul iazurilor si digurilor decontaminate, parcurile de productie de energie regenerabila, programul “Casa Verde” si programul RABLA. Ceea ce in teorie este o masura teoretic laudabila, insa in practica lucrurile nu vor sta chiar asa…
Astfel, Ministrul Mediului a mai declarat pentru Mediafax ca se estimeaza ca nivelul incasarilor timbrului de mediu va ajunge la 700 milioane de lei in anul 2013. Insa daca luam in calcul ca statul roman va trebui sa restituie circa 400 milioane lei celor care au castigat deja procesele prin care au contestat plata vechii taxe auto, atunci suma ramasa nu mai este suficienta pentru finantarea tutoror proiectelor de mediu. Si mai trebuie tinut cont de faptul ca desi guvernantii si-au luat cateva masuri de precautie, este posibil ca in curand sa asistam la o serie de procese de contestare a timbrului de mediu.
Ministrul Mediului a anuntat ca astazi, pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu va fi postat noul sistem de calcul pentru timbrul de mediu, in forma finala aprobata prin Ordonanta de Urgenta. Conform agentiei Mediafax, Rovana Plumb a mai mentionat ca proiectele de mediu ce vor fi derulate cu finantare din timbrul de mediu se numara cele de infrastructura, de apa si canal, ecologizare la nivelul iazurilor si digurilor decontaminate, parcurile de productie de energie regenerabila, programul “Casa Verde” si programul RABLA. Ceea ce in teorie este o masura teoretic laudabila, insa in practica lucrurile nu vor sta chiar asa…
Astfel, Ministrul Mediului a mai declarat pentru Mediafax ca se estimeaza ca nivelul incasarilor timbrului de mediu va ajunge la 700 milioane de lei in anul 2013. Insa daca luam in calcul ca statul roman va trebui sa restituie circa 400 milioane lei celor care au castigat deja procesele prin care au contestat plata vechii taxe auto, atunci suma ramasa nu mai este suficienta pentru finantarea tutoror proiectelor de mediu. Si mai trebuie tinut cont de faptul ca desi guvernantii si-au luat cateva masuri de precautie, este posibil ca in curand sa asistam la o serie de procese de contestare a timbrului de mediu.
Va reamintesc ca timbrul de mediu este calculat integral in functie de emisiile de CO2, cu ajustarile de rigoare pentru motorizarile pe benzina si cele diesel. Mai multe detalii despre modalitatea de calcul puteti citi aici
Insa cei care au platit deja o taxa auto si nu au actionat in instanta statul roman nu vor plati contravaloarea timbrului de mediu. Mai mult, noua taxa nu se aplica in cazul tranzactiilor civile, adica mostenire sau partaj…
 Rovana Plumb a mai declarat astazi pentru RTV ca in acest moment se lucreaza la un sistem informatic de corelare a bazelor de date intre Adiministratia Fondului de Mediu (AFM), cu cea a Administratiei Fiscale (ANAF) si cu cea a serviciului de inmatriculari auto. Ministrul Mediului sustine ca sistemul va fi functional in aproximativ doua luni si astfel se va evita la maximum birocratia deoarece se va putea verifica intr-un singur loc daca masina ce urmeaza a fi inmatriculata are sau nu platita vechea taxa auto.
De la plata timbrului de mediu vor fi exceptateautovehiculele misiunilor diplomatice, persoanele cu dizabilitati, fortele armate, fortele de securitate ale statului, jandarmeria, politia, ambulantele, autovehiculele hibride si cele electrice, cele istorice sau destinate competitiilor sportive, precum si cele donate autoritatilor statului cu titlu gratuit.
Ministrul Mediului a mai precizat pentru Mediafax ca institutiile administratiei publice vor trebui sa plateasca noul timbru de mediu pentru autovehiculele din parcul propriu, nemaifiind scutite de la aceasta taxa.
V-am pus la dispozitie calculatorul timbrului de mediu 2013
Ce parere aveti despre modalitatea de calcul a timbrului de mediu ? Personal va avantajeaza sau nu?



Mica de la Abracadabra a murit


“Fetiţa de la Abracadabra”, Michaela Niculescu, a murit ieri, la doar 31 de ani, la Spitalul Fundeni, la scurtă vreme după ce a fost diagnosticată cu ciroză hepatică. Pe holurile spitalului se aflau toţi foştii săi colegi de la “Abracadabra”, precum şi “Magicianul” Marian Râlea. Înainte ca Mica să părăsească scena vieţii, părinţii ei au chemat preotul, nimeni altul decât un fost coleg de-al ei.





Au crezut într-o minune, după ce, miercuri, Mica a deschis ochii şi a ieşit din coma indusă. Ieri însă, speranţele le-au fost spulberate. La ora 15.30, Mica părăsea scena vieţii, nu înainte însă de a fi împărtăşită de un preot, un fost coleg deal ei, chemat de părinţi încă de dimineaţă, la Spitalul Fundeni. “Michaela Niculescu a murit în urma unui şoc hemoragic prin sângerare masivă. Fusese internată cu insuficienţă hepatică, ciroză hepatică, a fost transferată de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urmă cu două săptămâni”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, Dr. Carmen Orban. Mica a fost deconectată de la aparate abia la două ore de la deces, aşa cum prevede protocolul spitalului.

Alături i-au fost foştii colegi


Mica a murit, având alături, pe holurile spitalului, toată familia sa de la “Abracadabra”, în frunte cu “Magicianul” Marian Râlea. “Am fost ieri la Fundeni toată ziua. Toată familia de la «Abracadabra» era acolo când Mica a murit. Suntem şocaţi, am sperat într- o minune”, a spus, la rându-i, actorul Marian Râlea, “Magicianul” de la “Abracadabra”. “Este groaznic, era prietena mea cea mai bună. Nu am ajuns la spital, pentru că doar familia avea voie să o vadă, dar am ţinut tot timpul legătura cu tatăl ei. Se aşteptau la ce e mai rău. De aceea au chemat şi un preot, încă de dimineaţă, înainte de a muri. Din câte mi-a spus tatăl ei, au deconectat-o de la aparate după două ore de când a murit”, a mărturisit pentru Libertatea Silvia Scobai, o bună prietenă de-a Micăi.


 


marți, 26 februarie 2013 | By: Unknown

Focul din cer: Un documentar despre meteoritul căzut în Rusia

Discovery Channel anunţă premiera unui documentar despre unul dintre cele mai importante evenimente din zilele noastre. În dimineaţa zilei de 15 februarie 2013, un meteorit a brăzdat cerul Rusiei, aruncând mingi de foc ce au cauzat la impactul cu Pământul o undă de şoc care a spart ferestrele, a distrus clădiri şi a rănit aproape 1000 de persoane.



Discovery Channel alături de experţi de renume internaţional vă dezvăluie informaţii despre traseul meteoritului până la impact şi efectele pe care le-a avut în documentarul Focul din cer: Meteoritul căzut în Rusia.
Acest documentar face parte dintr-o serie de programe de excepţie pe care Discovery Channel le-a realizat la scurt timp după incidente majore care au marcat istoria recentă.
Printre aceste programe se numără Reconstruirea Japoniei, despre experienţa devastatoare a cutremurul şi tsunami-ului care a făcut ravagii în toată ţara, Naufragiul vasului ‘Concordia’, în care experţi criminalişti investigau cauzele teribilului accident în care vieţile a 4200 de pasageri au fost în pericol, Sfârşitul lui Bin Laden, un material special de o oră care oferea o relatare detaliată a operaţiunii “bin Laden” sau documentarul intitulat Uraganul Sandy: Furtuna care a răscolit America, despre unul dintre cele mai distrugătoare fenomene meteorologice care a lovit Statele Unite.




luni, 25 februarie 2013 | By: Unknown

O nouă farsă? Ce au surprins camerele de supraveghere într-un hotel VIDEO

      Un bărbat a ieşit gol pe holul unui hotel, pentru doar câteva secunde, dar uşa s-a încuiat în urma lui, aşa că a fost nevoit să se plimbe prin tot hotelul, după o cartelă de acces, în costumul lui Adam. 






      Imagini cu un om gol care colindă disperat într-un hotel - pe holuri, în lift, pe scări - au apărut pe internet.       Este vorba de un client nefericit care a ieşit să scoată tava cu mâncare, dar uşa s-a blocat în urma lui.
     Ajuns la recepţie, sub privirile surprinse sau indignate ale celorlalţi turişti, angajaţii hotelului îi cer un act de identitate pentru a-i da un card de acces.
     Video-ul a ajuns repede viral, deşi mulţi comentează că nu este real şi e foarte posibil să fie o farsă.




"Vezi cine ți-a văzut profilul pe Facebook" - Păcăleala care îți fură identitatea

Un nou virus a atacat reteaua de socializare Facebook. Peste 200.000 de romani au fost pacaliti ca pot afla cine ii urmareste pe Facebook prin aplicatia “Vezi cine ti-a urmarit profilul”. Atentie! Virusul fura identitatile!



Aplicatia promite utilizatorilor lista completa a celor care le-au vizitat profilul. Odata ce acestia dau like, pun la dispozitie toate datele si intra intr-unul din cele mai vechi mecanisme de propagare a escrocheriilor in retelele sociale: tag-jacking-ul. 
Aplicatia posteaza asadar mesaje automate pe profilele celor interesati in care se propaga mai departe, fara a le arata lista promisa. In plus, sunt taguiti o gramada de prieteni.
IMPORTANT! NU DATI CLICK, pentru ca Facebook nu permite ca datele legate de traficul pe pagina unui utilizatori sa fie folosite de terte parti! Evitati aplicatiile, pentru ca linkurile sunt periculoase.
Cei care nu au rezistat tentatiei si au accesat aplicatia pot scapa foarte usor de virus, refuzandu-i acces la informatiile personale, protejandu-se pe sine si pe prietenii lor de pe retea.




duminică, 24 februarie 2013 | By: Unknown

WORLD’S SMALLEST V-12 ENGINE MADE BY A SPANISH ENGINEER



For all the engineers and automotive ⋆ this might be a special news. Patelo, a Spanish engineer has spent over 1200 hours in designing, crafting and drilling the world’s smallest V12 engine. Starting with scrap material and hunks of different materials like steel, bronze and aluminium, the fully operational engine has been designed.
The engine is powered by compressed air injection (0.1kg/sq cm). This allows the engine to trigger the 12 installed 11.3 mm (diameter) pistons which produces an impressive displacement of 12 cubic centimetres. Patelo has made his creation entirely for non-profitable purpose. He isn’t planning to sell any of these mini motors in market, as according to him, it may help for educational purpose. Right now he has dedicated the engine to his four grandchildren.
Here are some pictures of this masterpiece





miercuri, 20 februarie 2013 | By: Unknown

Timbrul de mediu va intra in vigoare din 15 martie 2013


Actuala taxa auto va fi inlocuita de timbrul de mediu perceput la inmatricularea masinii, in urma aprobarii de catre Guvern a proiectului de lege.
Astfel, potrivit ministrului Rovana Plumb, Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare in data de 15 martie, aducand cu sine o crestere cu aproximativ 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 3 si Euro 4 iar pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro o scadere cuprinsa intre 60-90%. Mergand pe considerentul ca masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro cu tehnologii mai vechi vor avea o durata scurta de functionare, taxa pentru acestea va fi mai mica decat cea actuala.

Cu privire la masinile Euro 5, taxa pentru acestea va ramae aceeasi, iar pentru masinile Euro 6, cele hibride si cele electrice nu se va percepe nicio taxa.
Emisia CO2 este principalul factor in functie de care se calculeaza timbrul de mediu, luat in calcul integral, fata de 30% in legea in vigoare. Totodata, va exista o diferentiere la calculul timbrului de mediu intre masinile cu motor pe benzina si cele cu motor diesel pentru normele de poluare Euro 3 si Euro 4. Pentru norma de poluare Euro 5, nu se va face diferentiere intre benzina si motorina considerandu-se ca emisiile poluante sunt similare pentru aceasta norma de poluare.
Acest timbru de mediu va fi platit o singura data, la prima inmatriculare in Romania sau la prima transcriere a dreptului de proprietate. Persoanele care au platit deja taxa de poluare si care nu au dat statul in judecata pentru recuperarea ei nu vor mai plati timbrul de mediu
Update: Ministrul Rovana Plumb a mentionat in declaratia de presa faptul ca cei care vor achizitiona masini electrice vor primi un Eco Ticket in valoarea de 12.000 lei.

      Pentru a intelege mai bine cum functioneaza noul timbru de mediu, prezentam mai jos o comparatie pentru cateva masini. Astfel, pentru un Golf din 2007, Euro 4, cu motor de 1.9 si emisii CO2 de 138 gr, in momentul de fata taxa este de 1.231 euro. Dupa 15 martie, odata cu intrarea in vigoare a timbrului de mediu, pentru inmatricularea acestei masini se va plati suma de 798 euro.
Pentru un Opel Asta din 2007, cu motor 1.7 diesel, Euro 4 si cu emisii CO2 de 138 gr, astazi taxa este de 1.102 euro. Din 15 martie, prima inmatriculare a acesteia va scoate din buzunarul proprietarului suma de 798 euro.
Taxa de mediu pentru un Ford Focus cu motor de 1.6 pe benzina, din 2005, Euro 4, cu emisii CO2 de 156 gr este in momentul de fata de 411.37 euro, iar din 15 martie va ajunge la 484 euro. Pentru aceeasi masina cu motor 1.6 diesel si emisii CO2 de 121 gr taxa de mediu este acum de 400 euro fata de 354 euro cat va fi din 15 martie.
Voi ce parere aveti despre noile modificari?




Mama Rusie!!! Cei mai nebuni oameni de pe planeta!!!

De acum veti putea urmari live ce se intampla cu masina in service

Nu de putine ori s-a intamplat ca posesorii de masini ce au apelat la serviciile unui reparator sa aiba la final diverse dubii in privinta calitatii lucrarilor efectuate. Fie ca piesele mentionate in factura nu sunt cele care au fost montate pe masina, fie ca reparatia a fost efectuata neglijent, ori multe alte situatii. Astfel dupa mai mult de doi ani de la primele initiative, Camera Deputatilor a adoptat o lege care obliga service-urile sa permita proprietarilor sa urmareasca pas cu pas intregul proces de reparatie…

Cu toate ca multe service-uri dispun de spatii special amenajate cu geamuri de protectie pentru urmarirea activitatilor din ateliere, proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor mai ofera proprietarilor de masini si posibilitatea de urmarire a operatiunilor din service prin intermediul unor camere video de supraveghere. Astfel, clientii care din varii motive nu pot asista la intreaga procedura de reparatie a masinii, vor putea urmari prin Internet (pe baza de user si parola) ce se intampla in fiecare moment cu masina personala. Practic, asta inseamna ca soferii vor avea posibilitatea sa urmareasca live cum le este reparata masina de catre mecanicii din service.


Mai mult, clientii care considera ca reparatiile efectuate nu sunt conforme pot contesta interventia din service. Insa aici intervine o alta problema, si anume aceea ca nu toti posesorii de autovehicule au cunostiinte de mecanica si de normare a operatiunilor din service. Deputatii s-au ganditi totusi si la acest aspect, astfel imaginile video vor fi stocate intr-un server si vor fi considerate drept probe in baza carora clientii se pot adresa unor specialisti pentru investigarea si identificarea problemelor reclamate…
La cinci contestatii inregistrate de catre un service, RAR-ul este obligat sa repete auditul la acel reparator. Iar daca acest lucru se intampla de doua ori in acel an, se poate ridica licenta de funtionare a acelui service” a mentionat pentru ProTV deputatul Iulian Iancu, initiatorul acestei legi. Mai mult, service-urile care nu vor respecta noua lege risca retragerea licentei de activitate.
Noua lege care confera o totala transparenta in privinta operatiunilor efectuate in service va intra in vigoare in scurt timp, dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Ce parere aveti despre aceasta noua lege? Va veti simti mai siguri ca reparatia masinii a fost efectuata corect, iar factura nu a fost “umflata” artificial? Va astept comentariile mai jos…



TE-AI FI GANDIT? Un baiat BATUT MAR de o fata care vrea SA FACA SEX IN TOALETA unui club!




marți, 19 februarie 2013 | By: Unknown

Calculator timbru mediu 2013

TIMBRUL DE MEDIU pentru maşini, avizat de Guvern. Cât vor plăti şoferii din 15 martie în funcţie de nivelul de poluare al autovehiculelor

Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu care va fi perceput la înmatricularea maşinilor, înlocuind actuala taxă auto
Informaţia a fost confirmată de ministrul Mediului, care a precizat că noul sistem de taxare va fi introdus la 15 martie, până atunci Guvernul urmând să definitiveze şi normele de aplicare.
  Guvernul a anunţat recent că a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro.
 Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro. Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.


 Într-un document elaborat de Ministerul Mediului şi transmis presei se arată că taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.
Taxa va fi însă calculată diferit pentru maşinile cu motoare pe benzină şi pentru cele cu motoare diesel, conform ultimelor declaraţii ale ministrului Mediului. Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% în legea în vigoare, înscrisa în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare.
  Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere, dar nu şi în cazul tranzacţiilor civile (moştenire sau partaj).
Cei care au plătit actuala taxă de poluare nu vor mai plăti timbrul de mediu.
Modificările sunt argumentate de Guvern prin faptul că actuala formulă avea valori disproporţionat de mari pentru anumite zone de poluare, care nu ţineau cont de puterea de cumpărare a românilor, conţinea în calculul său, în afară de emisia de CO2, şi capacitatea cilindrică (deşi acest criteriu era deja taxat la impozitul pe maşină, plătit la administraţia locală), era discriminatorie şi atragea ameninţări cu infringementul din partea UE.
Prin aplicarea timbrului de mediu, Fondul de Mediu este estimat să crească faţă de 2012 cu 100 de milioane de lei, dacă românii vor cumpăra aceleaşi tipuri de maşini.
vineri, 15 februarie 2013 | By: Unknown

S-a descoperit un crater la locul căderii meteoritului din Rusia


      Militarii au descoperit un crater cu diametrul de aproape şase metri la locul în care se presupune că a căzut meteoritul – la Lacul Cebarkul, relatează un reprezentant al Districtului Militar Central. Nivelul de radiaţii în zonă este în limita normalului.
Meteoritul a căzut pe teritoriul regiunii Celiabinsk în dimineaţa acestei zile. În momentul căderii s-a produs o explozie, în urma căreia în aproape 300 de clădiri din şase oraşe ale regiunii s-au spart geamurile şi s-au dărâmat alte elemente de construcţie. Peste 500 de persoane au fost rănite.
      În momentul de faţă, în Celiabinsk a fost emisă stare de urgenţă.
Angajaţilor din administraţia urbană li s-a spus să închidă ferestrele şi să-şi facă rezerve de apă, dar să rămână la locul de muncă. Nu se recomandă ieşirea pe stradă. Ies doar cei care au copii pe care trebuie să-i ia de la grădiniţă sau şcoală.
Oamenii se tem că ploaia de meteoriţi poate aduce microbi necunoscuţi şi periculoşi pentru om.

      Vezi foto mai jos:
Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Foto: Vesti.Ru

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti







Russian Meteor(ite) Impacts Social Media

Car and security cameras see the meteor (soon to be meteorite) enter the atmosphere.

People capture video before the shockwave reaches them. Security cameras also captured windows and doors breaking,  etc.

Many people pull out their phones to capture the damage.


  1. The earliest tweets about the meteor begin around 1 a.m. Eastern Standard Time
  2. The Twitter handle @RussianMeteor is swiped up within the first hour and seems to sputter.