marți, 26 februarie 2013 | By: Unknown

Focul din cer: Un documentar despre meteoritul căzut în Rusia

Discovery Channel anunţă premiera unui documentar despre unul dintre cele mai importante evenimente din zilele noastre. În dimineaţa zilei de 15 februarie 2013, un meteorit a brăzdat cerul Rusiei, aruncând mingi de foc ce au cauzat la impactul cu Pământul o undă de şoc care a spart ferestrele, a distrus clădiri şi a rănit aproape 1000 de persoane.



Discovery Channel alături de experţi de renume internaţional vă dezvăluie informaţii despre traseul meteoritului până la impact şi efectele pe care le-a avut în documentarul Focul din cer: Meteoritul căzut în Rusia.
Acest documentar face parte dintr-o serie de programe de excepţie pe care Discovery Channel le-a realizat la scurt timp după incidente majore care au marcat istoria recentă.
Printre aceste programe se numără Reconstruirea Japoniei, despre experienţa devastatoare a cutremurul şi tsunami-ului care a făcut ravagii în toată ţara, Naufragiul vasului ‘Concordia’, în care experţi criminalişti investigau cauzele teribilului accident în care vieţile a 4200 de pasageri au fost în pericol, Sfârşitul lui Bin Laden, un material special de o oră care oferea o relatare detaliată a operaţiunii “bin Laden” sau documentarul intitulat Uraganul Sandy: Furtuna care a răscolit America, despre unul dintre cele mai distrugătoare fenomene meteorologice care a lovit Statele Unite.




luni, 25 februarie 2013 | By: Unknown

O nouă farsă? Ce au surprins camerele de supraveghere într-un hotel VIDEO

      Un bărbat a ieşit gol pe holul unui hotel, pentru doar câteva secunde, dar uşa s-a încuiat în urma lui, aşa că a fost nevoit să se plimbe prin tot hotelul, după o cartelă de acces, în costumul lui Adam. 






      Imagini cu un om gol care colindă disperat într-un hotel - pe holuri, în lift, pe scări - au apărut pe internet.       Este vorba de un client nefericit care a ieşit să scoată tava cu mâncare, dar uşa s-a blocat în urma lui.
     Ajuns la recepţie, sub privirile surprinse sau indignate ale celorlalţi turişti, angajaţii hotelului îi cer un act de identitate pentru a-i da un card de acces.
     Video-ul a ajuns repede viral, deşi mulţi comentează că nu este real şi e foarte posibil să fie o farsă.




"Vezi cine ți-a văzut profilul pe Facebook" - Păcăleala care îți fură identitatea

Un nou virus a atacat reteaua de socializare Facebook. Peste 200.000 de romani au fost pacaliti ca pot afla cine ii urmareste pe Facebook prin aplicatia “Vezi cine ti-a urmarit profilul”. Atentie! Virusul fura identitatile!



Aplicatia promite utilizatorilor lista completa a celor care le-au vizitat profilul. Odata ce acestia dau like, pun la dispozitie toate datele si intra intr-unul din cele mai vechi mecanisme de propagare a escrocheriilor in retelele sociale: tag-jacking-ul. 
Aplicatia posteaza asadar mesaje automate pe profilele celor interesati in care se propaga mai departe, fara a le arata lista promisa. In plus, sunt taguiti o gramada de prieteni.
IMPORTANT! NU DATI CLICK, pentru ca Facebook nu permite ca datele legate de traficul pe pagina unui utilizatori sa fie folosite de terte parti! Evitati aplicatiile, pentru ca linkurile sunt periculoase.
Cei care nu au rezistat tentatiei si au accesat aplicatia pot scapa foarte usor de virus, refuzandu-i acces la informatiile personale, protejandu-se pe sine si pe prietenii lor de pe retea.




duminică, 24 februarie 2013 | By: Unknown

WORLD’S SMALLEST V-12 ENGINE MADE BY A SPANISH ENGINEER



For all the engineers and automotive ⋆ this might be a special news. Patelo, a Spanish engineer has spent over 1200 hours in designing, crafting and drilling the world’s smallest V12 engine. Starting with scrap material and hunks of different materials like steel, bronze and aluminium, the fully operational engine has been designed.
The engine is powered by compressed air injection (0.1kg/sq cm). This allows the engine to trigger the 12 installed 11.3 mm (diameter) pistons which produces an impressive displacement of 12 cubic centimetres. Patelo has made his creation entirely for non-profitable purpose. He isn’t planning to sell any of these mini motors in market, as according to him, it may help for educational purpose. Right now he has dedicated the engine to his four grandchildren.
Here are some pictures of this masterpiece





miercuri, 20 februarie 2013 | By: Unknown

Timbrul de mediu va intra in vigoare din 15 martie 2013


Actuala taxa auto va fi inlocuita de timbrul de mediu perceput la inmatricularea masinii, in urma aprobarii de catre Guvern a proiectului de lege.
Astfel, potrivit ministrului Rovana Plumb, Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare in data de 15 martie, aducand cu sine o crestere cu aproximativ 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 3 si Euro 4 iar pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro o scadere cuprinsa intre 60-90%. Mergand pe considerentul ca masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro cu tehnologii mai vechi vor avea o durata scurta de functionare, taxa pentru acestea va fi mai mica decat cea actuala.

Cu privire la masinile Euro 5, taxa pentru acestea va ramae aceeasi, iar pentru masinile Euro 6, cele hibride si cele electrice nu se va percepe nicio taxa.
Emisia CO2 este principalul factor in functie de care se calculeaza timbrul de mediu, luat in calcul integral, fata de 30% in legea in vigoare. Totodata, va exista o diferentiere la calculul timbrului de mediu intre masinile cu motor pe benzina si cele cu motor diesel pentru normele de poluare Euro 3 si Euro 4. Pentru norma de poluare Euro 5, nu se va face diferentiere intre benzina si motorina considerandu-se ca emisiile poluante sunt similare pentru aceasta norma de poluare.
Acest timbru de mediu va fi platit o singura data, la prima inmatriculare in Romania sau la prima transcriere a dreptului de proprietate. Persoanele care au platit deja taxa de poluare si care nu au dat statul in judecata pentru recuperarea ei nu vor mai plati timbrul de mediu
Update: Ministrul Rovana Plumb a mentionat in declaratia de presa faptul ca cei care vor achizitiona masini electrice vor primi un Eco Ticket in valoarea de 12.000 lei.

      Pentru a intelege mai bine cum functioneaza noul timbru de mediu, prezentam mai jos o comparatie pentru cateva masini. Astfel, pentru un Golf din 2007, Euro 4, cu motor de 1.9 si emisii CO2 de 138 gr, in momentul de fata taxa este de 1.231 euro. Dupa 15 martie, odata cu intrarea in vigoare a timbrului de mediu, pentru inmatricularea acestei masini se va plati suma de 798 euro.
Pentru un Opel Asta din 2007, cu motor 1.7 diesel, Euro 4 si cu emisii CO2 de 138 gr, astazi taxa este de 1.102 euro. Din 15 martie, prima inmatriculare a acesteia va scoate din buzunarul proprietarului suma de 798 euro.
Taxa de mediu pentru un Ford Focus cu motor de 1.6 pe benzina, din 2005, Euro 4, cu emisii CO2 de 156 gr este in momentul de fata de 411.37 euro, iar din 15 martie va ajunge la 484 euro. Pentru aceeasi masina cu motor 1.6 diesel si emisii CO2 de 121 gr taxa de mediu este acum de 400 euro fata de 354 euro cat va fi din 15 martie.
Voi ce parere aveti despre noile modificari?




Mama Rusie!!! Cei mai nebuni oameni de pe planeta!!!

De acum veti putea urmari live ce se intampla cu masina in service

Nu de putine ori s-a intamplat ca posesorii de masini ce au apelat la serviciile unui reparator sa aiba la final diverse dubii in privinta calitatii lucrarilor efectuate. Fie ca piesele mentionate in factura nu sunt cele care au fost montate pe masina, fie ca reparatia a fost efectuata neglijent, ori multe alte situatii. Astfel dupa mai mult de doi ani de la primele initiative, Camera Deputatilor a adoptat o lege care obliga service-urile sa permita proprietarilor sa urmareasca pas cu pas intregul proces de reparatie…

Cu toate ca multe service-uri dispun de spatii special amenajate cu geamuri de protectie pentru urmarirea activitatilor din ateliere, proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor mai ofera proprietarilor de masini si posibilitatea de urmarire a operatiunilor din service prin intermediul unor camere video de supraveghere. Astfel, clientii care din varii motive nu pot asista la intreaga procedura de reparatie a masinii, vor putea urmari prin Internet (pe baza de user si parola) ce se intampla in fiecare moment cu masina personala. Practic, asta inseamna ca soferii vor avea posibilitatea sa urmareasca live cum le este reparata masina de catre mecanicii din service.


Mai mult, clientii care considera ca reparatiile efectuate nu sunt conforme pot contesta interventia din service. Insa aici intervine o alta problema, si anume aceea ca nu toti posesorii de autovehicule au cunostiinte de mecanica si de normare a operatiunilor din service. Deputatii s-au ganditi totusi si la acest aspect, astfel imaginile video vor fi stocate intr-un server si vor fi considerate drept probe in baza carora clientii se pot adresa unor specialisti pentru investigarea si identificarea problemelor reclamate…
La cinci contestatii inregistrate de catre un service, RAR-ul este obligat sa repete auditul la acel reparator. Iar daca acest lucru se intampla de doua ori in acel an, se poate ridica licenta de funtionare a acelui service” a mentionat pentru ProTV deputatul Iulian Iancu, initiatorul acestei legi. Mai mult, service-urile care nu vor respecta noua lege risca retragerea licentei de activitate.
Noua lege care confera o totala transparenta in privinta operatiunilor efectuate in service va intra in vigoare in scurt timp, dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Ce parere aveti despre aceasta noua lege? Va veti simti mai siguri ca reparatia masinii a fost efectuata corect, iar factura nu a fost “umflata” artificial? Va astept comentariile mai jos…



TE-AI FI GANDIT? Un baiat BATUT MAR de o fata care vrea SA FACA SEX IN TOALETA unui club!




marți, 19 februarie 2013 | By: Unknown

Calculator timbru mediu 2013

TIMBRUL DE MEDIU pentru maşini, avizat de Guvern. Cât vor plăti şoferii din 15 martie în funcţie de nivelul de poluare al autovehiculelor

Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu care va fi perceput la înmatricularea maşinilor, înlocuind actuala taxă auto
Informaţia a fost confirmată de ministrul Mediului, care a precizat că noul sistem de taxare va fi introdus la 15 martie, până atunci Guvernul urmând să definitiveze şi normele de aplicare.
  Guvernul a anunţat recent că a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro.
 Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro. Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.


 Într-un document elaborat de Ministerul Mediului şi transmis presei se arată că taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.
Taxa va fi însă calculată diferit pentru maşinile cu motoare pe benzină şi pentru cele cu motoare diesel, conform ultimelor declaraţii ale ministrului Mediului. Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% în legea în vigoare, înscrisa în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare.
  Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere, dar nu şi în cazul tranzacţiilor civile (moştenire sau partaj).
Cei care au plătit actuala taxă de poluare nu vor mai plăti timbrul de mediu.
Modificările sunt argumentate de Guvern prin faptul că actuala formulă avea valori disproporţionat de mari pentru anumite zone de poluare, care nu ţineau cont de puterea de cumpărare a românilor, conţinea în calculul său, în afară de emisia de CO2, şi capacitatea cilindrică (deşi acest criteriu era deja taxat la impozitul pe maşină, plătit la administraţia locală), era discriminatorie şi atragea ameninţări cu infringementul din partea UE.
Prin aplicarea timbrului de mediu, Fondul de Mediu este estimat să crească faţă de 2012 cu 100 de milioane de lei, dacă românii vor cumpăra aceleaşi tipuri de maşini.
vineri, 15 februarie 2013 | By: Unknown

S-a descoperit un crater la locul căderii meteoritului din Rusia


      Militarii au descoperit un crater cu diametrul de aproape şase metri la locul în care se presupune că a căzut meteoritul – la Lacul Cebarkul, relatează un reprezentant al Districtului Militar Central. Nivelul de radiaţii în zonă este în limita normalului.
Meteoritul a căzut pe teritoriul regiunii Celiabinsk în dimineaţa acestei zile. În momentul căderii s-a produs o explozie, în urma căreia în aproape 300 de clădiri din şase oraşe ale regiunii s-au spart geamurile şi s-au dărâmat alte elemente de construcţie. Peste 500 de persoane au fost rănite.
      În momentul de faţă, în Celiabinsk a fost emisă stare de urgenţă.
Angajaţilor din administraţia urbană li s-a spus să închidă ferestrele şi să-şi facă rezerve de apă, dar să rămână la locul de muncă. Nu se recomandă ieşirea pe stradă. Ies doar cei care au copii pe care trebuie să-i ia de la grădiniţă sau şcoală.
Oamenii se tem că ploaia de meteoriţi poate aduce microbi necunoscuţi şi periculoşi pentru om.

      Vezi foto mai jos:
Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Foto: Vesti.Ru

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti







Russian Meteor(ite) Impacts Social Media

Car and security cameras see the meteor (soon to be meteorite) enter the atmosphere.

People capture video before the shockwave reaches them. Security cameras also captured windows and doors breaking,  etc.

Many people pull out their phones to capture the damage.


  1. The earliest tweets about the meteor begin around 1 a.m. Eastern Standard Time
  2. The Twitter handle @RussianMeteor is swiped up within the first hour and seems to sputter.


COMEDIE LA PARCHET


Incredibil, dar adevărat! Doi gorjeni au plecat la furat doar ca să ajungă cât mai repede în puşcărie, pe motiv că nu mai e de trai în libertate. Hoţii au recunoscut cu seninătate şi rapiditate faptele în faţa procurorilor ca să ajungă în cel mai scurt timp după zăbrele, pentru a avea asigurate cazarea şi masa. Cei doi au crescut la orfelinat şi nu se află la primul furt. Din banii obţinuţi din vânzarea bunurilor sustrase şi-au cumpărat doar băutură.
Domnul din imagine are 43 de ani şi susţine că este singur pe lume, după ce a crescut la casa de copii. Astăzi a ajuns la sediul Parchetului Local, pentru că înainte de Revelion a intrat în casa unui târgujian şi i-a furat calculatorul şi două telefoane mobile.
Acesta a recunoscut faptele. Motivul oferit de acesta i-a uimit şi pe oamenii legii.
Să nu vă gândiţi că a plecat singur la furat. L-a luat cu el şi pe cel mai bun prieten, care a venit cu zâmbetul pe buze la audieri. Amândoi au recunoscut cu seninătate că au dat banii obţinuţi din vânzarea calculatorului pe băutură.
Poliţiştii i-au reţinut aseară pentru 24 de ore, iar astăzi i-au prezentat în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Cei doi bărbaţi au recunoscut că au vândut bunuri evaluate la 4.000 de lei cu doar 100 de lei. Pentru prima dată, anchetatorii au avut în faţă două persoane care n-au cerut să fie puse în libertate, ci să rămână în arest. Pentru furt calificat, aceştia riscă să stea până la 15 ani după gratii.
Sursa: tvsud.ro

Sute de răniţi, în urma ploii de meteoriţi din Rusia. Cum arată zonele afectate.

Obiecte luminoase care cădeau din cer au putut fi văzute în aceastădimineaţă în mai multe oraşe ruseşti, din zona munţilor Urali. Acestea au fost urmate de explozii puternice, ce au provocat haos printre locuitori. 

Undele de şoc au dus la prăbuşirea acoperişului unei fabrici de zinc din Celiabinsk, precum şi la spargerea geamurilor de la mai multe clădiri. 

Cel puţin 500 de persoane au fost rănite în această dimineaţă în urma căderii unui meteorit în zona munţilor Urali din Rusia.

Explozia asurzitoare pe care au auzit-o ruşii în această dimineaţă. Panica din oraşele ruseşti, în imagini




Sute de persoane au fost rănite în această dimineaţă în urma căderii unei ploi de meteoriţi în zona munţilor Urali din Rusia. Trei dintre răniţi se află în stare critică.

Oamenii au fost îngroziţi de explozia asurzitoare provocată de ploaia de meteoriţi şi au ieşit panicaţi pe străzi. 

Vezi imagini impresionante în materialele video de mai jos: 







marți, 5 februarie 2013 | By: Unknown

Bolnava de cancer de 27 de ani ,are nevoie urgent de ajutor !!!!

 
     Viluţa Văduva, de 45 de ani, din comuna Unirea - judeţul Gorj, suferă de o boală nemiloasă: cancer. De mai bine de 26 de ani, de când a fost diagnosticată cu tumoră malignă, Viluţa Văduva supravieţuieşte cu ajutorul tratamentelor naturiste. În ultima perioadă însă nu mai are bani nici pentru acestea. "Cu 350 de lei pensia abia reuşesc să îmi asigur traiul, mâncarea. Când am dureri, mă plimb prin casă şi plâng până îmi trec. Înainte cumpăram de la magazinele cu produse naturiste tratamente care să îmi aline durerile, dar acum nu am mai luat că nu am cu ce", a mărturisit femeia.
    Medicii i-au spus că va trăi doi ani şi deja face 27 de ani de viaţă. Povestea unei bolnave care a învins moartea.
De la varsta de 18 ani am primit primul diagnostic dupa o tuoare mediastinala gigant,1,50kg,operata si facand chimioterapie si cobaltoterapie,diagnosticul a ramas limfom malign nonhodking am urmat un tratament naturist si au trecut 27 de ani ,am si nascut un baiat fenomen rar dupa anii de chimioterapie care este student la medicina are 21 de ani,in anul2000 deci acum 12 ani, am mai facut o tumoare pe artera axilara dreapta ,operata iradiata mi-a prins sanul drept l-am extirpat diagnosticul fiind carcinom mamar stadiul4 b ,am reusit inca o data sa inving cancerul si m-am imbogatit cu 2 diagnostice de cancer acum de 2 ani am o pareza de plex brahial mana dreapta fiind leguma ma zbat pe la toti medicii nu au depistat cauza condamanduma din start la moarte crezand ca s-a activat din nou cancerul sunt vie vorbesc nu am nimic decat paralizia mainii drepte mor cu zile nimenii nu ma ajuta va rog nu imi luati sansa de a trai!

    Cine o poate ajuta pe Viluţa Văduva este rugat să facă donaţii în contul  RO 46BRDE 200 SV 21269922000
     Contact e-mail:  serena332004@yahoo.com
      Contact telefon: 0721137721
luni, 4 februarie 2013 | By: Unknown

SPORT: MAXIM E “ȘVAB”


Alexandru Maxim a semnat aseară cu Vfb Stuttgart, locul 11 în Bundesliga, și astăzi a fost prezentat oficial de către nemți. 1.500.000 de euro a primit Pandurii Târgu Jiu în schimbul fotbalistului. Și Maxim e mulțumit. Câștigă de zece ori ori mai mulți bani decât în Liga1.
Maxim a plecat din cantonamentul naționalei de la Estepona pentru a semna cu Vfb Stuttgart, formația care i-a administrat un 5-0 umilitor Stelei în această toamnă la București. Fotbalistul de 22 de ani a ajuns cu un avion privat în Germania. După ce a trecut vizita medicală și a discutat cu stafful grupării din Bundesliga, Maxim a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2017. La Stuttgart va câștiga 40.000 euro pe lună plus alte bonusuri, și va purta tricoul cu numărul 44.
Petre Grigoraș, antrenorul care l-a inventat pe Maxim, are încredere că fostul său elev va reuși și în Bundesliga, un campionat în care fotbaliștii românu nu au prea reușit.
Alex Maxim a fost cel mai bun jucător al echipei Pandurii în prima parte a campionatului, marcând 5 goluri. Fotbalul e viața lui.
Și Petre Grigoraș și-a găsit altă echipă după despărțirea de Pandurii. Grig a revenit la Oțelul Galați, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada 2006-2009.

Sursa: tvsud.ro



Body found under parking lot is King Richard III, scientists prove


DNA tests have confirmed that human remains found buried beneath an English car park are those of the country's King Richard III.
British scientists announced Monday they are convinced "beyond reasonable doubt" that a skeleton found during an archaeological dig in Leicester, central England, last August is that of the former king, who was killed at the Battle of Bosworth Field in 1485.
Mitochondrial DNA extracted from the bones was matched to Michael Ibsen, a Canadian cabinetmaker and direct descendant of Richard III's sister, Anne of York.
Experts say other evidence -- including battle wounds and signs of scoliosis, or curvature of the spine, found during the search and the more than four months of tests since support the DNA findings.
The skeleton was discovered buried among the remains of what was once the city's Greyfriars friary, but is now a council car park.
Richard III's remains will be reburied in Leicester Cathedral, close to the site of his original grave, in a memorial service expected to be held early next year, once analysis of the bones is completed.
Archaeologists say the man they found appears to have met a violent death: There is evidence of two severe blows to the skull, and it appears Richard's corpse may also have been mistreated.
Richard Buckley, the lead archaeologist on the project, said the unusual position of the skeleton's arms and hands suggested the king may have been buried with his hands tied.
Investigators from the University of Leicester had been examining the remains for months. Others got their first glimpse of the battle-scarred skull that may have once worn the English crown early Monday when the university released a photograph ahead of its announcement.
"The skull was in good condition, although fragile, and was able to give us detailed information," said Jo Appleby, a lecturer in human bioarchaeology at the university who led the exhumation of the remains last year.
Turi King, who carried out the DNA analysis, said it was a "real relief" when the results came through.
"I went really quiet. I was seeing all these matches coming back, thinking, 'That's a match, and that's a match, and that's a match.' At that point I did a little dance around the lab."
Michael Ibsen, whose DNA matched with that of the king's remains, said he reacted with "stunned silence" when told the closely-guarded results on Sunday.
"I never thought I'd be a match, and certainly not that it would be so close, but the results look like a carbon copy."
Supporters of the infamous king, including members of the Richard III Society, hoped the discovery would force academics to rewrite history, which they say has been tainted by exaggerations and false claims.
Screenwriter Philippa Langley, who championed the search for several years, told CNN she wanted "the establishment to look again at his story," saying she wanted to uncover the truth about "the real Richard, before the Tudor writers got to him."
"The trouble is we judge Richard by a pseudo-Victorian values system, but we judge others in the context of their time," she said.
"He was a medieval man. If you put him back into the 15th century, he's exactly as the others are -- princes, dukes, nobles, they're all doing exactly the same things, and he's better than some."

Scăpăm de mafia taxiurilor de la Aeroportul Otopeni. Cum ne putem comanda un taxi la preţ normal


Începând de azi, călătorii care ajung pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni pot scăpa de grija că vor fi păcăliţi de taximetrişti. Prin ordinul Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, au fost create două ghişee unde călătorii pot comanda un taxi de la orice firmă, primind informaţii complete referitoare la operatorul ales. Totodată, a fost amenajată o zonă de îmbarcare şi încă una unde taxiurile pot aştepta eventualele comenzi.

Ministrul a propus mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi.
"În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare. În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru", şi-a motivate Fenechiu hotărârea.
Totodată, va fi înfiinţată o «zonă de grupare» pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.
Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative, conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.
Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea să opteze fie pentru un taxi care aşteaptă deja în faţa terminalului, fie pentru o maşină la comandă.
"Sperăm să se creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie şi implicit a imaginii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti", a spus Fenechiu.
Problema taximetriştilor care îşi desfăşoară ilegal activitatea în apropierea Aeroportului Otopeni a culminat anul trecut, în luna august, când o studentă japoneză a fost racolată de un tânăr de etnie rromă, Nicolae Vlad, care i-a propus să o ajute să găsească un taxi pentru a ajunge la Craiova. Acesta a violat-o şi apoi a omorât-o prin sugrumare într-o pădure din apropierea aeroportului.


SPORT: Echipa Pandurii s-a întors aseară în ţară după primul stagiu de pregătire

     Fotbaliştii echipei Pandurii împreună cu staff-ul tehnic au ajuns în această dimineaţă la Târgu Jiu, după ce aseară au aterizat pe aeroportul Internaţional Henry Coandă.
Numărul de fotbalişti care s-au întors în ţară este mult mai redus decât la plecare, pentru că patru jucători au plecat între timp la echipa naţională, iar alţi doi au părăsit cantonamentul din cauza unor probleme medicale. Ultimul care nu a mai putut face deplasarea cu echipa în ţară a fost Karim Boutadjine care a rămas internat la spitalul din Antalya unde a fost operat ieri de apendicită. La naţionala României au fost convocaţi Răduţ, Maxim, Nistor şi Vlad.


HOROSCOP. Ce îşi doreşte un bărbat în zodia leu de la o femeie

      Nativii acestui semn sunt foarte independenţi şi încrezători în forţele proprii, şi din această cauză au un magnetism aparte, care îi transformă în lideri necontestaţi. Este foarte uşor să te îndrăgosteşti de un bărbat din zodia Leului, dar nu este la fel de uşor să-l cucereşti.



Deşi bărbatul din Leu îşi doreşte să fie admirat şi curtat, destul de rar cade în braţele unei femei care îl vânează. Ca să îl poţi cuceri trebuie să fii “preţioasă” şi inaccesibilă, scrie eva.ro.
Cu cât o femeie este mai dorită şi mai curtată, cu atât mai mult va atrage atenţia unui nativ din Leu, care îşi doreşte o parteneră trofeu, pe care toţi o doresc, dar numai el o poate avea.
Nativii din Leu sunt atraşi de femeile puternice, ambiţioase, la fel de independente ca şi ei.

Rămăşiţele unui rinocer preistoric au fost găsite în Gorj. Localnicii cred că vine Apocalipsa

O descoperire arheologică de excepţie, oasele unui rinocer preistoric, bagă spaima în locuitorii unui sat gorjean! Specialiştii Muzeului Judeţean spun că relicvele pot răspunde multor întrebări ştiinţifice, dar bătrânii locului sunt convinşi că ele prevestesc sfârşitul lumii. 


O fetiță bolnavă de cancer are nevoie de ajutor!


În urmă cu un an, familia Drăghescu, din oraşul Tismana, satul Sohodol, primea o veste cumplită: fetița lor de opt ani, Lidia Vasilica Drăghescu, a fost diagnosticată ca suferind de cancer. Viața lor și a fiicei s-a schimbat dramatic, iar fiecare zi înseamnă o luptă cu teribila afecțiune. Acum, familia Drăghescu are mare nevoie de ajutor financiar pentru a putea salva viața copilei lor.
În ianuarie 2012, soții Vasile și Vasilica Drăghescu și-au dus copila la un control, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Aici i-au fost repetate de trei ori analizele, până când i s-a stabilit diagnosticul provizoriu de cancer, respectiv limfom malign nonHodgkin. Întrucât starea Lidiei risca să se înrăutăţească, părinţii şi copila au fost trimişi de urgenţă în Bucureşti.
Medicii de acolo le-au recomandat administrarea cât mai rapidă a unui medicament care, din nefericire, era şi foarte scump. Familia a făcut eforturi şi a reuşit să procure medicamentul. La primul tratament cu medicamentul prescris, fetița a făcut alergie şi i-a fost recomandat, ulterior, respectiv pe la jumătatea anului trecut, un alt tratament. Medicii au spus că Erwinase va fi un medicament la care nu va face alergie. Din cauza faptului că o singură fiolă de Erwinase costă 1.080 de euro, familia Drăghescu a decis să facă un credit bancar şi să se împrumute pe la prieteni şi rude. Suma totală cheltuită până în prezent depăşeşte 11.000 de euro.

Au nevoie urgentă de bani
Al doilea medicament a început să dea rezultate, iar fetiţa să se simtă mult mai bine. Nu mai există însă fonduri pentru procurarea lui. „Efectiv am ajuns la limita posibilităţile noastre materiale. Nu am fi visat niciodată că vom ajunge în situaţia aceasta. Bucuria noastră a fost că al doilea medicament a început să dea rezultate, iar medicii din Bucureşti ne-au spus că trebuie neapărat să îi mai administreze cinci fiole pentru a nu lăsa cancerul să revină. Din păcate, acest medicament nu se află pe lista celor decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Am fost şi acolo şi am discutat. Am alergat peste tot să facem rost de bani pentru a continua tratamentul, dar nu am reuşit”, a spus Vasile Drăghescu, tatăl Lidiei. „Este un tratament destul de dur şi pentru un adult, dar putem un copil care este pus să lupte cu o asemenea boală. Dar acum nu mai putem să îl continuăm”, a povestit Vasilica Drăghescu, mama fetei. Familia Drăghescu poate fi contactată la următoarele numere de telefon: 0761.165.877, 0760.718.924.