luni, 4 februarie 2013 | By: Unknown

Ion Călinoiu a schiat la „Cupa Rânca”


Turiştii, amatorii de sporturi de iarnă şi toţi iubitorii de munte au fost aşteptaţi sâmbătă, la Rânca, pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Cupei „Rânca” la schi şi snowboard, pe pârtia de la telescaunul de sub Vârful Păpuşa.

Concursul de schi alpin și snowboard «Cupa Rânca» s-a desfășurat pe 2 februarie în stațiunea montană Rânca. Competiția s-a desfășurat pe diferite categorii de vârstă, de la trei ani și până la cei mai vârstnici, și a reunit mult mai mulți concurenți față de anul trecut. Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj, a precizat că toți participanții au fost premiați. Înscrierile în competiţie s-au făcut la faţa locului. La finalul competiţiei „Cupa Rânca” s-au acordat medalii, insigne şi diplome. Şi vineri a avut loc un concurs de schi la Rânca, organizat de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, împreună cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.


Președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a schiat alături de ceilalți participanți la Cupa Rânca. Președintele CJ s-a bucurat de atmosferă și de faptul că la manifestare au participat turiști și din județele învecinate: „Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a promova zona Rânca şi putem să o facem prin astfel de evenimente – să le arătăm celor care ne vizitează că se pot simţi bine la munte, în nordul judeţului Gorj. Sunt spaţii de cazare pentru cei care caută un confort sporit, cu multe stele, dar şi pentru cei care vor un loc normal de cazare, unde să poată sta în condiţii decente, scopul final fiind acela de a profita de frumuseţea zonei, de a practica sporturi de iarnă, de a merge vara pe Transalpina, de a face trasee. Posibilităţile de distracţie la Rânca sunt destul de numeroase, indiferent de anotimp. «Cupa Rânca» va deveni o tradiţie şi sperăm ca în timp să se vorbească de acest eveniment la nivel naţional. Sunt condiţii pentru dezvoltarea domeniului schiabil la Rânca. Au fost participanți și din alte județe”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Sursa: gorj-domino.com


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu