luni, 4 februarie 2013 | By: Unknown

O fetiță bolnavă de cancer are nevoie de ajutor!


În urmă cu un an, familia Drăghescu, din oraşul Tismana, satul Sohodol, primea o veste cumplită: fetița lor de opt ani, Lidia Vasilica Drăghescu, a fost diagnosticată ca suferind de cancer. Viața lor și a fiicei s-a schimbat dramatic, iar fiecare zi înseamnă o luptă cu teribila afecțiune. Acum, familia Drăghescu are mare nevoie de ajutor financiar pentru a putea salva viața copilei lor.
În ianuarie 2012, soții Vasile și Vasilica Drăghescu și-au dus copila la un control, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Aici i-au fost repetate de trei ori analizele, până când i s-a stabilit diagnosticul provizoriu de cancer, respectiv limfom malign nonHodgkin. Întrucât starea Lidiei risca să se înrăutăţească, părinţii şi copila au fost trimişi de urgenţă în Bucureşti.
Medicii de acolo le-au recomandat administrarea cât mai rapidă a unui medicament care, din nefericire, era şi foarte scump. Familia a făcut eforturi şi a reuşit să procure medicamentul. La primul tratament cu medicamentul prescris, fetița a făcut alergie şi i-a fost recomandat, ulterior, respectiv pe la jumătatea anului trecut, un alt tratament. Medicii au spus că Erwinase va fi un medicament la care nu va face alergie. Din cauza faptului că o singură fiolă de Erwinase costă 1.080 de euro, familia Drăghescu a decis să facă un credit bancar şi să se împrumute pe la prieteni şi rude. Suma totală cheltuită până în prezent depăşeşte 11.000 de euro.

Au nevoie urgentă de bani
Al doilea medicament a început să dea rezultate, iar fetiţa să se simtă mult mai bine. Nu mai există însă fonduri pentru procurarea lui. „Efectiv am ajuns la limita posibilităţile noastre materiale. Nu am fi visat niciodată că vom ajunge în situaţia aceasta. Bucuria noastră a fost că al doilea medicament a început să dea rezultate, iar medicii din Bucureşti ne-au spus că trebuie neapărat să îi mai administreze cinci fiole pentru a nu lăsa cancerul să revină. Din păcate, acest medicament nu se află pe lista celor decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Am fost şi acolo şi am discutat. Am alergat peste tot să facem rost de bani pentru a continua tratamentul, dar nu am reuşit”, a spus Vasile Drăghescu, tatăl Lidiei. „Este un tratament destul de dur şi pentru un adult, dar putem un copil care este pus să lupte cu o asemenea boală. Dar acum nu mai putem să îl continuăm”, a povestit Vasilica Drăghescu, mama fetei. Familia Drăghescu poate fi contactată la următoarele numere de telefon: 0761.165.877, 0760.718.924.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu