miercuri, 23 ianuarie 2013 | By: Unknown

Din 2013 vom avea un nou sistem de PERMISE AUTO

Conform directivelor europene (2006/126/CE), din 19 ianuarie 2013 vom avea un nou sistem de permise. Începând de anul viitor, permisul de conducere va fi obligatoriu pentru mopede şi alte autovehicule ale căror proprietari sunt scutiţi în prezent de această obligaţie. Decizia a fost luată printr-un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului spre adoptare.”Din ianuarie 2013, va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2”, a declarat, la Guvern, Lucian Diniţă şeful Poliţiei Rutiere.
Astfel, subcategoria A1 devine categorie şi, în plus, apar categoriile AM şi A2. Permisul se va obţine şi va elibera pentru categoriile AM, A1, A2, A, B, B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere fiind de:       
  • 16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;     
  • 18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
  • 20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
  • 21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
  • 24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb şi Tv.

De la  data de 19 ianuarie 2013, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
  • 16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;
  • 18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
  • 20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
  • 21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
  • 24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb și Tv.


De la data de 19 ianuarie 2013, permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii de vehicule:

CATEGORIA AM

Mopede.

CATEGORIA A1

Motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg. Tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW.

CATEGORIA A2

Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale.

CATEGORIA A

motociclete cu sau fără ataş şi tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

CATEGORIA B1

Cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15kW.

CATEGORIA B

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

CATEGORIA BE

Ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.

CATEGORIA C1

Autovehiculul, altul decât cel din categoria D sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată depăşeşte 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg, şi care este proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afară de conducătorul auto. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg.

CATEGORIA C1E

Ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C1 şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg, cu condiţia ca masa totală maximă autorizată a ansamblului să nu depăşească 12.000 kg.
Ansamblurile de vehicule în care vehiculul trăgător face parte din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masă totală maximă autorizată de peste 3500 kg, cu condiţia ca masa totală maximă autorizată a ansamblului să nu depăşească 12.000 kg;

CATEGORIA C

Autovehiculul, altul decât cele din categoria D sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 kg şi care sunt proiectate şi construite pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto.
Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg.

CATEGORIA CE

Ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg.

CATEGORIA D1

Autovehiculul proiectat şi construit pentru transportul a maximum 16 pasageri, în afară de conducătorul auto şi a cărui lungime maximă nu depăşeşte 8 m.
Ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg.

CATEGORIA D1E

Ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie să fie destinată transportului de persoane.

CATEGORIA D

Autovehiculul destinat transportului de persoane având mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului conducătorului. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg.

CATEGORIA DE

Ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria D şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie să fie destinată transportului de persoane.

CATEGORIA Tr

Tractor, maşini şi utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrări.

CATEGORIA Tb

Troleibuz.

CATEGORIA Tv

Tramvai.

De la 19 ianuarie 2013 echivalarea dintre vechile şi noile categorii şi subcategorii de permise de conducere se va face după cum urmează:
a) Categoria A cu categoria A;
b) Categoria B cu categoria B;
c) Categoria BE cu categoria BE;
d) Categoria C cu categoria C;
e) Categoria CE cu categoria CE;
f) Categoria D cu categoria D;
g) Categoria DE cu categoria DE;
h) Categoria Tb cu categoria Tb;
i) Categoria Tv cu categoria Tv;
j)  Categoria Tr cu categoria Tr;
k) Subcategoria A1 cu categoria A1;
l) Subcategoria B1 cu categoria B1;
m) Subcategoria C1 cu categoria C1;
n) Subcategoria C1E cu categoria C1E;
o) Subcategoria D1 cu categoria D1;
p) Subcategoria D1E cu categoria D1E.

Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere 

Articolul 4
Categorii, definiţii şi vârste minime
(1) Permisul de conducere prevăzut la articolul 1 autorizează conducerea autovehiculelor din categoriile definite în continuare. Acesta poate fi eliberat începând de la vârsta minimă indicată pentru fiecare categorie. Prin "autovehicul" se înțelege orice vehicul prevăzut cu un motor de propulsie care circulă pe un drum prin mijloace proprii, cu excepția vehiculelor care se deplasează pe șine.
(2) Mopeduri:
Categoria AM:
- vehicule cu două roți sau cu trei roți, având o viteză maximă proiectată care nu depășește 45 km/h, astfel cum sunt definite la articolul 1 alineatul (2) litera (a) din Directiva 2002/24/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 18 martie 2002 privind omologarea autovehiculelor cu două sau trei roți ş5ţ (cu excepția celor care au o viteză maximă proiectată mai mică sau egală cu 25 km/h) și cvadriciclurilor ușoare, astfel cum sunt definite la articolul 1 alineatul (3) litera (a) din Directiva 2002/24/CE;
- vârsta minimă pentru categoria AM este stabilită la 16 ani.
(3) Motociclete cu sau fără atașși tricicluri cu motor:
- "motocicletă" înseamnă vehicule cu două roți, cu sau fără ataș, astfel cum sunt definite la articolul 1 alineatul (2) litera (b) din Directiva 2002/24/CE;
- "triciclu cu motor" înseamnă vehicule cu trei roți dispuse simetric, astfel cum sunt definite la articolul 1 alineatul (2) litera (c) din Directiva 2002/24/CE.
(a) Categoria A1:
- motociclete cu cilindree maximă de 125 centimetri cubi, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg;
- tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
- vârsta minimă pentru categoria A1 este stabilită la 16 ani.
(b) Categoria A2:
- motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depășește 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
- vârsta minimă pentru categoria A2 este stabilită la 18 ani.
(c) Categoria A:
(i) motociclete
- Vârsta minimă pentru categoria A este stabilită la 20 de ani. Cu toate acestea, pentru a putea conduce motociclete din prezenta categorie, este necesară o experiență de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2 de cel puțin doi ani. Se poate renunța la această cerință referitoare la experiența anterioară, în cazul în care candidatul are cel puțin 24 de ani;
(ii) tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW
- Vârsta minimă pentru tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW este stabilită la 21 de ani.
(4) Autovehicule:
- "autovehicul" înseamnă orice vehicul cu motor, utilizat în mod obișnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum sau pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Acest termen include troleibuzele, adică vehiculele conectate la o linie electrică și care nu circulă pe șine. Nu include tractoarele agricole sau forestiere;
- "tractor agricol sau forestier" înseamnă orice vehicul cu motor, care circulă pe roți sau pe șenile, având cel puțin două axe, a cărui principală funcție constă în puterea sa de tracțiune, conceput în special pentru a trage, a împinge, a transporta sau a acționa anumite scule, utilaje sau remorci utilizate în exploatarea agricolă sau forestieră și a cărui utilizare pentru transportul pe drum al persoanelor sau al mărfurilor sau pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau al mărfurilor nu este decât o funcție secundară.
(a) Categoria B1:
- cvadricicluri, astfel cum sunt definite la articolul 1 alineatul (3) litera (b) din Directiva 2002/24/CE;
- vârsta minimă pentru categoria B1 este stabilită la 16 ani;
- categoria B1 este opțională; în statele membre care nu prevăd această categorie de permis de conducere, este necesar un permis de conducere din categoria B pentru a conduce aceste vehicule.
(b) Categoria B:
autovehicule a căror masă maximă autorizată nu depășește 3500 kg și care sunt concepute și construite pentru transportul a maximum opt pasageri în afara conducătorului auto; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
Fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare pentru vehiculele respective, la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având masa maximă autorizată de peste 750 kg, cu condiția ca masa maximă autorizată a acestui ansamblu să nu depășească 4250 kg. În cazul în care un astfel de ansamblu depășește 3500 kg, statele membre, în conformitate cu dispozițiile anexei V, solicită ca acest ansamblu să fie condus numai după:
- efectuarea unui curs de formare sau
- promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre pot solicita, de asemenea, atât efectuarea unui astfel de curs de formare, cât și promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre indică dreptul de conducere a unui astfel de ansamblu pe permisul de conducere prin codul comunitar corespunzător.
Vârsta minimă pentru categoria B este stabilită la 18 ani.
(c) Categoria BE:
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule formate dintr-un vehicul tractor din categoria B și o remorcă sau o semiremorcă a căror masă maximă autorizată nu depășește 3500 kg;
- vârsta minimă pentru categoria BE este stabilită la 18 ani.
(d) Categoria C1:
autovehicule, altele decât cele din categoria D1 sau D, a căror masă maximă autorizată depășește 3500 kg, fără să depășească 7500 kg, și care sunt proiectate și construite pentru transportul a maximum opt pasageri în afară de conducătorul auto; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă cu o masă maximă autorizată de 750 kg.
(e) Categoria C1E:
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule în care vehiculul tractor face parte din categoria C1, iar remorca sau semiremorca sa are o masă maximă autorizată de peste 750 kg, cu condiția ca masa autorizată a ansamblului să nu depășească 12000 kg;
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule în care vehiculul tractor face parte din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masă maximă autorizată de peste 3500 kg, cu condiția ca masa autorizată a ansamblului să nu depășească 12000 kg;
- vârsta minimă pentru categoriile C1 și C1E este stabilită la 18 ani, fără a aduce atingere dispozițiilor privind conducerea acestor vehicule ale Directivei 2003/59/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 iulie 2003 privind calificarea inițială și formarea periodică a conducătorilor auto ai anumitor vehicule rutiere destinate transportului de mărfuri sau de pasageri ş6ţ.
(f) Categoria C:
autovehicule, altele decât cele din categoria D1 sau D, a căror masă maximă autorizată depășește 3500 kg și care sunt proiectate și construite pentru transportul a maximum opt pasageri în afară de conducătorul auto; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă cu o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
(g) Categoria CE:
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule în care vehiculul tractor face parte din categoria C, iar remorca sau semiremorca sa are o masă maximă autorizată de peste 750 kg;
- vârsta minimă pentru categoriile C și CE este stabilită la 21 ani, fără a aduce atingere dispozițiilor privind conducerea acestor vehicule din Directiva 2003/59/CE.
(h) Categoria D1:
autovehicule proiectate și construite pentru transportul a maximum 16 pasageri în afară de conducătorul auto și care au o lungime maximă ce nu depășește 8 m; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
(i) Categoria D1E:
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule în care vehiculul tractor face parte din categoria D1, iar remorca sa are o masă maximă autorizată de peste 750 kg;
- vârsta minimă pentru categoriile D1 și D1E este stabilită la 21 ani, fără a aduce atingere dispozițiilor privind conducerea acestor vehicule din Directiva 2003/59/CE.
(j) Categoria D:
autovehicule concepute și construite pentru transportul a peste opt pasageri în afară de conducătorul auto; la autovehiculele care pot fi conduse cu un permis din categoria D se poate atașa o remorcă având o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
(k) Categoria DE:
- fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare a vehiculelor respective, ansamblurile de vehicule în care vehiculul tractor face parte din categoria D, iar remorca sa are o masă maximă autorizată de peste 750 kg;
- vârsta minimă pentru categoriile D și DE este stabilită la 24 ani, fără a aduce atingere dispozițiilor privind conducerea acestor vehicule din Directiva 2003/59/CE.
(5) Cu acordul Comisiei, statele membre pot exclude de la aplicarea prezentului articol anumite tipuri specifice de autovehicule, cum ar fi vehiculele speciale pentru persoanele cu handicap.
Statele membre pot exclude de la aplicarea prezentei directive vehiculele utilizate de forțele armate sau apărarea civilă sau aflate sub controlul acestora.
(6) Statele membre pot majora sau reduce vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere:
(a) pentru categoria AM, vârsta poate fi redusă la 14 ani sau poate fi majorată la 18 ani;
(b) pentru categoria B1, vârsta poate fi majorată la 18 ani;
(c) pentru categoria A1, vârsta poate fi majorată la 17 sau 18 ani,
- în cazul în care există o diferență de doi ani între vârsta minimă pentru categoria A1 și vârsta minimă pentru categoria A2 și
- este necesară o perioadă minimă de doi ani de experiență de conducere a motocicletelor din categoria A2 înainte de a putea conduce motociclete din categoria A, astfel cum este menționat la articolul 4 alineatul (3) litera (c) punctul (i);
(d) pentru categoriile B și BE, vârsta poate fi redusă la 17 ani.
Statele membre pot reduce vârsta minimă pentru categoria C la 18 ani, iar pentru categoria D la 21 de ani, cu privire la:
(a) vehiculele utilizate de pompieri și cele utilizate de forțele de menținere a ordinii publice;
(b) vehiculele supuse unor teste la drum, în scopul reparațiilor sau al întreținerii.
Permisele de conducere eliberate persoanelor care au o vârstă inferioară celei prevăzute la alineatele (2)-(4), în conformitate cu prezentul alineat, sunt valabile numai pe teritoriul statului membru emitent, până la data la care titularul permisului împlinește vârsta minimă prevăzută la alineatele (2)-(4).
Statele membre pot recunoaște valabilitatea pe teritoriul lor a permiselor de conducere eliberate conducătorilor auto care nu au împlinit vârsta minimă prevăzută la alineatele (2)-(4).
Articolul 6
Etapele progresive și echivalările dintre categorii
(1) Eliberarea permiselor de conducere se face în următoarele condiții:
(a) permisul pentru categoriile C1, C, D1 și D se eliberează numai conducătorilor auto deja autorizați să conducă vehicule din categoria B;
(b) permisul pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E și DE se eliberează numai conducătorilor auto deja autorizați să conducă vehicule din categoriile B, C1, C, D1, respectiv, D.
(2) Valabilitatea permiselor de conducere se stabilește după cum urmează:
(a) permisele acordate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE;
(b) permisele acordate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE atât timp cât titularii lor sunt autorizați să conducă vehicule din categoria D;
(c) permisele acordate pentru categoriile CE și DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoriile C1E, respectiv, D1E;
(d) permisele acordate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM. Cu toate acestea, pentru permisele de conducere eliberate pe teritoriul său, un stat membru poate limita echivalările pentru categoria AM la categoriile A1, A2 și A, în cazul în care statul membru respectiv condiționează obținerea unui permis categoria AM de promovarea unei probe practice de conducere;
(e) permisele eliberate pentru categoria A2 sunt valabile și pentru categoria A1;
(f) permisele acordate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv, D1.
(3) Pentru conducerea pe teritoriul lor, statele membre pot acorda următoarele echivalări:
(a) tricicluri cu motor în cadrul unui permis categoria B, pentru tricicluri cu motor având o putere de peste 15 kW, cu condiția ca titularul permisului din categoria B să aibă cel puțin vârsta de 21 de ani;
(b) motociclete din categoria A1 în cadrul unui permis din categoria B.
Deoarece prezentul alineat nu este valabil decât pe teritoriul lor, statele membre nu indică pe permisul de conducere faptul că titularul este autorizat să conducă aceste vehicule.
(4) Statele membre pot, după consultarea Comisiei, să autorizeze conducerea pe teritoriul lor:
(a) a vehiculelor din categoria D1 (având o masă maximă autorizată de 3500 kg, neincluzând echipamentele specializate destinate transportului pasagerilor cu handicap) de către conducătorii auto în vârstă de peste 21 de ani titulari ai unui permis de conducere din categoria B obținut de cel puțin doi ani, cu condiția ca vehiculele să fie utilizate în scopuri sociale de entități necomerciale, iar conducătorul auto să își ofere serviciile în mod voluntar;
(b) a vehiculelor cu o masă maximă autorizată de peste 3500 kg, de către conducătorii auto în vârstă de peste 21 de ani titulari ai unui permis de conducere din categoria B, care a fost obținut de cel puțin doi ani, cu condiția ca vehiculele să fie utilizate, numai în stare staționară, în scopuri de instruire sau recreative și ca acestea să fie utilizate în scopuri sociale de entități necomerciale, iar vehiculele să fi fost modificate astfel încât să nu poată fi folosite nici pentru transportul a mai mult de nouă persoane, nici pentru transportul altor mărfuri în afara celor strict necesare pentru utilizarea care le-a fost atribuită.

BASESCU, asa cum nu l-ai mai vazut niciodata! Uite-l in pantaloni scurti si mulati! FOTOGRAFIE-DOCUMENT

BASESCU, asa cum nu l-ai mai vazut niciodata! Uite-l in pantaloni scurti si mulati! FOTOGRAFIE-DOCUMENT
BOMBA! Reporterii WOWbiz.ro vi-l arata azi pe seful statului Traian Basescu asa cum nu l-ati mai vazut niciodata! Intra aici si-ai sa ramai cu gura cascata!

"Si-avea un picior foarte usor si o botina din cea mai fina"...
Nu, nu e Popeye Marinarul, ci Traian Basescu, presedintele Romaniei. Si nu oriunde, ci la bordul Navei Biruinta, pe care a comandat-o intre 1984 si 1987. Asa vi-l aratam noi azi pe seful statului, in postura de marinar... in pantaloni extrem de scurti. Isi permitea sa poarte asemenea tinute din mai multe consierente: era foarte cald,asa era tinuta de vara a comandantilor in acele vremuri si-i premitea si fizicul. Base a devenit cel mai tanar comandant de vas, la numai 34 de ani!

Sursa: WOWbiz.ro

Primarii decid dacă MĂRESC sau nu TAXELE LOCALE. Vezi în ce oraşe a crescut impozitul

Primarii decid dacă MĂRESC sau nu TAXELE LOCALE. Vezi în ce oraşe a crescut impozitul

Taxele şi impozitele locale au fost deja majorate în mai multe oraşe din ţară. Locuitorii din Arad, Iaşi, Bistriţa şi Baia Mare, Sfântu Gheorghe vor plăti dări mai mari cu 16%. Taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul actual în municipiul Braşov, Consiliul Local Cluj-Napoca va decide luni privind menţinerea taxelor şi impozitelor locale pentru acest an la nivelul din 2012.

Taxele si impozitele locale au fost deja majorate in mai multe orase din tara.
Taxele şi impozitele locale au fost deja majorate în mai multe oraşe din ţară.
Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.
În majoritatea cazurilor, primăriile au ales să mărească taxele cu nivelul maxim care le se permite în urma adoptării Hotărârii de Guvern prin care cabinetul Ponta a dat dreptul municipalităţilor să crească nivelul fiscalităţii în funcţie de rata inflaţiei pe ultimii trei ani.
Cu 16,05% au crescut impozitele în Arad, Iaşi, Bistriţa şi Baia Mare. Cam tot pe acolo, cu 16%, au fost mărite taxele în Sibiu, Focşani, Reşiţa, Ploieşti, Suceava. La Piteşti şi Tulcea, creşterea este de 10%, la Hunedoara cu 9%, în timp pe primăria din Galaţi s-a limitat la o creştere de numai 3,98%.
Locuitorii din Sfântu Gheorghe plătesc din acest an taxe şi impozite mai mari cu 16,05 la sută, decizia fiind adoptată la sfârşitul anului trecut, iar viceprimarul Sztakics Eva nu crede că hotărârea va fi modificată, chiar dacă indexarea a fost lăsată la latitudinea autorităţilor locale.
Veste bună vine pentru locuitorii din Braşov. Taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul actual în municipiul Braşov, afirmă reprezentanţii Primăriei, care spun că ultima majorare a acestor taxe a fost în 2009.
Şi primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, joi, că propune menţinerea taxelor şi a impozitelor locale la nivelul anului trecut. O decizie în acest sens urmează să fie luată într-o şedinţă a Consiliului Local Timişoara, care va avea loc săptămâna viitoare, anunţă Mediafax.
Consiliul Local Cluj-Napoca va decide luni privind menţinerea taxelor şi impozitelor locale pentru acest an la nivelul din 2012, primarul Emil Boc explicând că hotărârea nu a putut fi dezbătută la şedinţa de joi întrucât ordonanţa Guvernului de miercuri intră în vigoare la trei zile de la publicare.
Impozitele locale pe terenuri şi clădiri vor rămâne nemodificate în municipiul Vaslui pentru anul 2013, susţine primarul Vasile Pavăl. O hotărâre în acest sens urmează să fie luată la începutul săptămânii viitoare, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local.


NOUA TAXĂ AUTO. Vezi pentru care maşini SCADE şi pentru care CREŞTE

Guvernul a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro
Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro.
Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.
Într-un document elaborat de Ministerul Mediului şi transmis presei se arată că taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.
În acelaşi timp, însă, acelaşi document include şi un tabel cu scăderi de taxe pentru maşini tip Euro 5, cu excepţia modelului Dacia Logan, cu o emisie mai mare de CO2, unde taxa creşte.
Astfel, pentru o maşină Dacia Duster Euro 5 de 1461 cmc , fabricată în 2012 şi cu emisie 130 de CO2, taxa de plătit va scădea de la 164 euro la 119 euro, în timp ce pentru un Volkswagen Golf 1390 cmc Euro 4, emisie 161 CO2, fabricată în intervalul 2001-2003, taxa va creşte de la 147 euro la 264 euro.
VEZI ATAŞAT PROIECTUL ORDONANŢEI PENTRU TIMBRUL DE MEDIU
Alte exemple de reduceri de taxe pentru maşinile Euro 5 fabricate anul trecut sunt: Dacia Duster 1461 cmc, emisie 137 CO2, - de la 164 euro la 154 euro; Dacia Duster 1461 cmc, emisie 126/130/137 CO2, - de la 163 euro la 116 euro; Skoda Octavia 1598 cmc, emisie 119 CO2 - de la 163 euro la 85 euro; Renault Clio 1390 cmc, 127 CO2 -de la 145 euro la 103 euro; VW Golf 6 1598cmc, 107 CO2 -de la 163 euro la 55 euro; Dacia Logan MCV 1461cmc, 119 CO2 - de la 150 euro la 85 euro; Ford Fiesta 1250cmc, 129 CO2 - de la 133 euro la 105 euro; Ford Focus 1598 cmc, 109 CO2 -de la 163 euro la 56 euro.
Pentru Dacia Logan 1149 cmc, dar cu emisie 135 CO2, taxa este indicată în creştere, de la 73 euro la 107 euro.
Pentru maşinile second-hand înmatriculate în 2012, taxa creşte în majoritatea cazurilor: VW Golf 4 1390 cmc, 161 CO2, Euro 4 din 2002-de la 189 euro la 339 euro; VW Golf 4 1390 cmc, 161 CO2, Euro 4 din 2003, de la 238 euro la 452 euro; Opel Astra 1598 cmc, 171 CO2, Euro 4 din 2001/2002/2003 -de la 222 euro la 354 euro; Opel Astra 1598 cmc, 171 CO2, Euro 4 din 2002- de la 285 euro la 455 euro; Opel Astra 1598 cmc, 171 CO2, Euro 4 din 2003 - de la 359 euro la 573 euro; Ford Focus 1560 cmc, 127 CO2, Euro 4 din 2004/2005/2006 -de la 293 euro la 336 euro; Ford Focus 1560 cmc, 127 CO2, Euro 4 din 2005 -de la 338 euro la 388 euro; Ford Focus 1560 cmc, 127 CO2, Euro 4 din 2006 -de la 383 euro la 440 euro; VW Polo 1390 cmc, 154 CO2, Euro 4 din 2004 - de la 272 euro la 414 euro; VW Polo 1390 cmc, 154 CO2, Euro 3 din 2004 -de la 905 euro la 1.243 euro.
Pentru VW Passat 1896 cmc, 154 CO2, Euro 4 din 2008, taxa este indicată în scădere de la 1.132 euro la 878 euro.
Pentru maşinile tip Euro 3, Euro 2 şi non-euro, taxa scade de la 1.830 euro la 1.657 euro la maşini precum VW Passat 1896 cmc, 154 CO2, Euro 3 din 2004, de la 1.593 euro la 684 euro pentru Dacia Super Nova 1475 cmc, Euro 2 din 2001 şi de la 3.321 euro la 363 euro pentru Dacia 1397 cmc, non-euro din 1990.
Timbrul de mediu va fi aplicat numai maşinilor tip M1 (destinate transportului de persoane care au, în afara scaunului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune), nu şi celorlalte tipuri de vehicule, precum tiruri, autocare sau microbuze, pentru care va fi achitată în continuare actuala taxă auto.
În cazul maşinilor înmatriculate înainte de 2007, Guvernul a ajuns la concluzia că o scutire exclusiv pentru aceste maşini nu se poate realiza, deoarece ar constitui discriminare, astfel că soluţia pentru care s-a optat este recalcularea cotelor pentru maşinile vechi, în funcţie de perioada de viaţă, astfel încât suma de plată să scadă.
Pentru maşinile scoase din România şi înmatriculate în alte ţări, se restituie o parte din taxa platită, ca parte reziduală a acesteia (calculată în funcţie de perioada de utilizare).
Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% în legea în vigoare, înscrisa în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare.
Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere, dar nu şi în cazul tranzacţiilor civile (moştenire sau partaj).
Noua taxă nu va fi plătită de persoanele cu dizabilităţi, dar va fi plătită la cumpărarea maşinilor de către instituţiile statului, cu excepţia, serviciilor de ambulanţă, poliţie, jandarmerie. Pentru maşinile care aparţin corpului diplomatic nu se va plăti timbrul de mediu.
Nu a fost stabilit încă dacă persoanele care au maşininile înmatriculate în alt stat şi sunt rezidenţi în România vor plăti timbrul de mediu.
Cei care au plătit actuala taxă de poluare nu vor mai plăti timbrul de mediu.
În cazul proprietarilor de maşini care au dat statul în judecată pentru restituirea taxei încasate ilegal, dacă acestora li s-a restituit contravaloarea taxei, precum şi a celor care au înmatriculat autoturismele fără achitarea taxei, noul timbru va fi plătit la prima vânzare a maşinii.
Modificările sunt argumentate de Guvern prin faptul că actuala formulă avea valori disproporţionat de mari pentru anumite zone de poluare, care nu ţineau cont de puterea de cumpărare a românilor, conţinea în calculul său, în afară de emisia de CO2, şi capacitatea cilindrică (deşi acest criteriu era deja taxat la impozitul pe maşină, plătit la administraţia locală), era discriminatorie şi atragea ameninţări cu infringementul din partea UE.
Prin aplicarea timbrului de mediu, Fondul de Mediu este estimat să crească faţă de 2012 cu 100 de milioane de lei, dacă românii vor cumpăra aceleaşi tipuri de maşini.

miercuri, 16 ianuarie 2013 | By: Unknown

POLIŢISTUL SE DĂ BĂTUT


Declaraţie şoc la Tribunalul Gorj! Poliţistul trimis în judecată pentru că ar fi bătut un şofer care l-a stropit cu maşina se dă bătut. La propriu. Constantin Alionescu a rupt tăcerea şi susţine că el este victima şi că, de fapt, şoferul ar fi sărit la gâtul omului legii, care nu ar fi făcut altceva decât să se apere. Mai mult decât atât, poliţistul vrea să-l reclame pe procurorul de caz că nu i-a luat în calcul mai multe probe. Astăzi a cerut strămutarea procesului la instanţa supremă.
Poliţistul din Mătăsari acuzat că a snopit în bătaie un şofer pentru că l-ar fi stropit cu maşina a spus răspicat că este nevinovat, chiar dacă pe camerele de supraveghere se vede altceva. Acesta a vorbit astăzi pentru prima dată despre acuzaţiile care i se aduc.
Omul legii spune că nu a făcut altceva decât să se apere de şoferul care l-a stropit cu maşina.
Ce spune şoferul despre aceste acuzaţii?
Şi omul legii l-a reclamat pe şofer pentru ameninţare şi a cerut strămutarea procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, urmând ca instanţa supremă să analizeze cererea pe 7 februarie. Între timp, omul legii s-a întors şi împotriva procurorului de caz, care l-a trimis în judecată pentru purtare abuzivă.
Agentul de poliție Constantin Alionescu, de la Mătăsari, a fost pus la dispoziţia superiorilor săi şi execută acum activităţi de birou. Acesta vrea să-i ceară procurorului de caz daune pentru că i-a adus mari prejudicii. Altercaţia a avut loc în parcarea unui magazin din Mătăsari, în primăvara anului trecut, fiind înregistrată de camerele de supraveghere.

„SĂRACUL” PRIMAR ARESTAT


Vrea să fie pus în libertate ca să scape de datorii! Primarul suspendat al comunei Peștișani, Florin Pavel, a spus în instanță, la Tribunalul Gorj, de ce este important să-i fie admisă cererea de liberare sub control judiciar. Pe lângă datoriile strânse de când se află după gratii, edilul a adus în discuţie şi probleme medicale. Judecătorii gorjeni l-au pus în libertate, însă acesta e tot în arest, pentru că verdictul va fi dat mâine, de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova.
Jurnaliștii de la Scandal de Gorj au fost în sala de judecată atunci când Pavel a cerut eliberarea și au aflat motivele pentru care a înaintat această cerere.
„Cer să fiu pus în libertate pentru că eu consider că perioada pe care am petrecut-o în arest e suficient de mare, deja e a șaptea lună, eu consider că nu mai sunt un pericol pentru desfășurarea procesului. Pe eliberarea sub control judiciar pot fi impuse condiții mult mai restrictive și chiar vă rog să faceți asta. Vă rog să luați în calcul și situația familiei mele, pentru că este într-o situație financiară destul de grea, cu multe credite, datorii care s-au strâns. Erau și înainte, dar acum s-au accentuat. Situația financiară s-a deteriorat. Am probleme medicale, așa cum am dovedit prin documentele depuse la dosar”, a declarat Florin Pavel, din boxa acuzaţilor.
Acelaşi lucru l-a spus şi în faţa camerelor de filmat.
Judecătorului de caz, de la Tribunalul Gorj, i-a admis cererea de liberare sub control judiciar, pentru a treia oară, în ultima lună. Procurorii au atacat însă această decizie, pe motiv că, dacă va fi eliberat, ar putea influența martorii, pentru că este singurul dintre inculpați care locuiește în comuna în care au fost săvârșite infracțiunile. Avocatul său, Liviu Belulescu, i-a rugat pe magistrați să țină cont de circumstanțele personale ale clientului său și a avertizat că arestul preventiv se transformă în executarea unei pedepse.
Avocaţii au depus la dosar și o factură pentru așa-zisa mită de aproximativ 1.600 de lei, care ar fi fost primită de Pavel de la firma lui Dan Floarea. Este vorba despre gresie și faianţă, care ar fi ajuns la apartamentul lui Pavel, din Târgu-Jiu, pentru lucrări de amenajări interioare, la bucătărie şi la baie. Apărătorii săi spun însă că materialele au fost primite legal, în baza unor documente.
Curtea de Apel Craiova va da verdictul mâine. Până atunci, Pavel va rămâne în arest.  S-a mai luat în calcul și faptul că primarul suspendat are studii superioare şi nu are antecedente penale. Potrivit declarației de avere a acestuia, din iunie 2011, la capitolul datorii, bărbatul a făcut împrumuturi la două bănci, ambele în 2008, în valoare totală de 90.000 de lei.Edilul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

SANTAJUL SINDICATELOR


Federația Națională Mine Energie a transmis un comunicat de presă prin care anunță că, în cazul în care Contractul Colectiv de Muncă al angajaților Complexului Energetic Oltenia nu va fi încheiat mâine, 16 ianuarie 2013, vor fi declanșate acțiuni de protest. Comunicatul a fost trimis sub formă de informare și administrației CEO. Este o joacă a sindicatelor, a declarat Ion Răuț, directorul de resurse umane al companiei energetice.
După ce două luni au tergiversat negocierile, liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie cer acum încheierea Contractului Colectiv de Muncă,  într-o zi. Într-un comunicat de presă, semnat de președintele FNME, Marin Condescu, este anunțată declanșarea grevei în cazul în care până mâine nu va fi semnat contractul. Ion Răuț, directorul de Resurse Umane din cadrul CEO, a declarat că este o formă de intimidare la adresa administrației, la care nu vor ceda.
Cât privește termenul de o zi pentru semnarea contractului, Răuț a declarat că nu poate fi decât o joacă a liderilor de sindicat, în frunte cu Marin Condescu.
Greva sindicală este așteptată cu mare interes și de Dan Ilie Morega. Acesta a criticat dur modul în care se dau bani sindicatelor și firmelor patronate de aceștia, dar și sporurile, care se acordă doar anumitor angajați. În calitate de reprezentant a trei sindicate, Morega a declarat că își dorește o confruntare directă cu Marin Condescu, președintele FNME.
În ceea ce privește încheierea Contractului Colectiv de Muncă, Ion Răuț a declarat că ar putea fi încheiat într-o săptămână, în cazul în care sindicatele tratează cu seriozitate această problemă.

joi, 10 ianuarie 2013 | By: Unknown

Noua taxa auto, ipoteze

Actuala guvernare pregateste o noua taxa auto. Potrivit unor surse din industria auto, exista mai multe variante ce ar putea inlocui actuala formula, printre care si recent vehiculatul "timbru de mediu". Romanii care vor dori sa inmatriculeze un autovehicul vor avea parte in curand de o noua taxa auto. Conform unor surse oficiale din industria auto, in prezent Executivul analizeaza mai multe posibilitati de inlocuire. Prima ipoteza aduce in prim plan introducerea asa-numitului "timbru de mediu", care va fi calculat in functie de nivelul de emisii, vechimea si capacitatea cilindrica a masinii. Noul bir se va adauga la impozitul achitat anual. O alta varianta presupune pastrarea actualei taxe auto, care ar putea suferi modificari in sensul reducerii cuantumului, la care se va adauga un impozit anual de poluare, dupa modelul practicat in mai multe state europene. Cele doua propuneri nu vor inlocui impozitul local. Momentan niciuna din ipoteze nu a fost confirmata de oficialitati. Conform unei estimari realizate de Ziarului Financiar, piata auto din Romania valoreaza peste 2,5 miliarde de euro, iar anul trecut statul a incasat de la cele aproximativ 240.000 de autovehicule inmatriculate peste 120 de milioane de euro. Forma finala a noii taxe auto ar putea fi lansata in dezbatere publica peste o saptamana. Pana atunci, taxa auto se aplica si masinilor inmatriculate in tara inainte de 2007, la transcrierea dreptului de proprietate.
duminică, 6 ianuarie 2013 | By: Unknown

DVB-T vs DVB-C vs. HDTV

Chiar mă amuză să văd modul în care înţeleg unii ce înseamnă DVB-T, DVB-S, DVB-C şi HDTV. Am găsit pe net o postare pe un blog intitulat chiar "dvbt.ro" (imi aminteste cumva de 'dvd-r.ro') in care "se arată" care este diferenţa între DVB şi HDTV. Numai că se explică atât de slab şi eronat, încât simt nevoia să prezint lucrurile într-o lumină mai apropiată de adevăr. Citez din textul original: Multa vreme am fost contrariar referitor la diferenta dintre DVB si HDTV. Amandoua sunt prezentate ca “standarde de emisie tv”, HDTV a avut si o varianta analogica, DVB exista si in format MPEG-2, dar eu in continuare nu suport cand cineva ma corecteaza daca spun ca HDTV este un fel de DVB. Concluzii: DVB si HDTV sunt standarde, definite fiecare de catre un consortiu format din multe companii (multe dintre ele fiind implicate in ambele standarde). HDTV-ul, asa cum e transmis in Romania, respecta obligatoriu principiile HDTV, dar fiind transmis digital, respecta si principiile care stau la baza DVB-T-ului. Practic acolo se amesteca merele cu perele, făcându-se o confuzie grosolană între standardele pentru transmisii digitale de imagine şi date elaborate de consorţiul internaţional DVB şi acronimul HDTV, care este cu totul şi cu totul altă poveste. Ce este DVB? Consorţiul DVB are ca principală preocupare elaborarea de standarde privind transmisiile video şi de date către diverse platforme, folosindu-se diverse medii de transmisie. Echipamentele care funcţionează în baza acestor standarde poartă de obicei sigla specifică DVB. Cele mai populare standarde de la DVB sunt: DVB-S (Digital Video Broadcast - Satellite) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin satelit DVB-T (Digital Video Broadcast - Terrestrial) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin radiofrecvenţă, pe cale aeriană DVB-C (Digital Video Broadcast - Cable) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin infrastructura cablu TV (CATV) În afara acestora, mai sunt şi alte normative, aflate în diverse stadii de dezvoltare/implementare: DVB-H (handleld): pentru transmisii digitale destinate dispozitive portabile de tip hand-held, DVB-NGH (next-generation handleld), DVB-RCS - pentru transport pe protocol IP Ce au în comun toate aceste standarde? Toate transportă fluxuri digitale care sunt folosite pentru TV, radio sau alte scopuri, exemplific cu fluxuri de pachete IP, fluxuri de date pentru upgrade firmware receivere, etc. Ce este HDTV? Când se vorbeşte despre HDTV se face referire strict la transmisii TV de înaltă definiţie. Vizualizarea unui film pe playerul BluRay este de obicei la înaltă definiţie (HD), însă cu siguranţă nu este HDTV, din cauza absenţei componentei TV. HDTV este acronim de la High Definition Television. Imaginile de înaltă definiţie conţin de la 2,2 până la de 5 ori mai multe puncte pe imagine faţă de rezoluţia DVD în format PAL, 720 x 576. Sistemele HDTV timpurii foloseau transmisii analogice şi calitatea semnalului era afectată de distanţa până la receptor, acest tip de problemă fiind specific sistemelor analogice. Însă introducerea standardelor DVB a rezolvat problema pierderii calităţii pe distanţe mari, eliminând componenta analogică de pe aceste segmentele (staţie terestra - satelit - receptor). Fluxul audio-video de la staţia de emisie este compresat conform unui anumit standard la staţia de emisie, iar la receptor este decompresat. Se pot găsi explicaţii mai detaliate privind transmisiile DVB aici. În prezent se folosesc următoarele standarde pentru compresia sunetului şi a imaginii: MPEG2/MPEG4-H264 pentru fluxurile video MPEG/AC3 pentru unele fluxuri audio Din cauza necesarului mare de flux digital (bit stream), programele HD au unele limitări privind transmisia pe standard DVB. Maximul de cadre pe secundă pe care le poate avea un program TV transmis prin DVB este de 25 pentru rezoluţia 1920x1080 în mod progresiv, sau 50 în mod întreseţut. Concluziile sunt: DVB nu este HDTV. Însă DVB poate fi folosit ca standard de transport pentru HDTV, cât şi pentru DTV (TV digital la rezoluţie standard, SD). Unele TV-uri echipate cu DVB-T nu pot recepţiona HDTV. DVB nu este egal intotdeauna cu DVB. DVB-T permite recepţia programelor transmise prin aer, DVB-C prin cablu, DVB-S prin satelit. Cu o menţiune: nu tot ce se transmite prin cablu este musai DVB-C. Unele staţii de retransmisie pot folosi DVB-T pentru compatibilitate
joi, 3 ianuarie 2013 | By: Unknown

Ce ascunde N.A.S.A.?

Suntem singuri in univers? Ma intreb oare de ce se chinuie N.A.S.A. sa ascunda informatii despre o.z.n.-uri, infirma orice zvon ca ar exista extraterestrii, desfiinteaza orice teorie cum ca nu am fi singurii locuitori ai universului. Acum cateva zile prim-ministrul Rusiei Medvedev ar fi declarat neoficial (in timpul unui interviu, cand nu se transmitea), ca exista extraterestrii printre noi de mult timp, dar pentru a nu crea panica nu va spune cat de multi sunt. Existand atat de multe dovezi foto si video a existentei acestora, ma intreb oare, atat de tare ne-a iubit Dumnezeu incat noi sa fim singurii in univers, fiind rasa absoluta Vezi Video Aici.

Tort diplomat

Ingrediente: 5 galbenusuri o cana zahar coaja rasa de la o portocala un pahar lapte 3 lingurite gelatina (un pliculet) 500 ml frisca un pachet de piscoturi o cutie compot de ananas banane visine sau cirese din dulceata kiwi o portocala Mod de preparare: Galbenusurile le freci cu cana de zahar, coaja rasa de la o portocala si un pahar cu lapte in care dizolvi 3 linguri de gelatina. Le fierbi toate pe baie de aburi pana se ingroasa putin, apoi le lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Adaugi 500 ml frisca batuta , in crema obtinuta, pui cirese sau visine din dulceata, 2-3 banane taiate bucatele si ananasul din conserva, maruntit. Intr-o forma de tort asezi o folie (punga), in care asezi felii de kiwi si portocala. Pui jumatate din crema peste feliile de fructe, apoi asezi un rand de piscoturi imbibate in sucul de ananas (nu mult). Torni apoi restul de crema,iar la sfarsit asezi un strat de piscoturi inmuiate in suc de ananas. Dai tortul la rece, la frigider, pana a doua zi cand il rastorni pe un platou. Pofta buna!

Iaurt cu fructe aromate

Ingrediente 4 prune mari, fără sâmburi și tăiate felii 200g de afine coaja rasă și sucul de la 1 portocală 25g de zahăr brun 150g de zmeură iaurt gras și miere, pentru servit Mod de preparare 1. Pune prunele și afinele într-o cratiță mică împreună cu zahărul, 4 linguri de apă, coaja rasă și sucul de portocală. Așază și lasă cratița pe foc mediu până când se înmoaie fructele, fără să se zdrobească. Adaugă amestecând zmeura și mai fierbe totul 1 minut. 2. Dă cratița la o parte și lasă fructele să se răcească la temperatura camerei. Servește cu iaurtul preferat și miere, după gust. 3. V.N. per porție: 98 kilocalorii, 2g proteine, 22g carbohidrați, 0g grăsimi, 0g grăsimi saturate, 4g fibre, 21g zahăr, 0g sare

Cocktailul Cosmopolitan si serialul Sex and the City

Acest cocktail pe baza de vodka foarte cunoscut si consumat in majoritatea cluburilor si localurilor a castigat popularitate din anii 90 datorita serialului “Sex and the city” in care personajul principal “Carrie Bradshaw” interpretat de “Sarah Jessica Parker” comanda de fiecare data impreuna cu prietenele ei aceasta bautura eleganta si gustoasa adica un Cosmopolitan. Prepararea acestui cocktail atat de elegant rafinat,aspectuos si totodata gustos nu este atat de complicat precum pare,ai nevoie de ingrediente,un shaker,gheata,un pahar martini si binenteles daruire de suflet pentru cel care il va servi. Si iata reteta acestui cocktail: 40 ml vodka(de preferabil un ABSOLUT CITRON) 20 ml liqueur de triplu sec 25 ml suc natural de cranberry 10 ml fresh de lime 10 gr de zahar brun Toate aceste ingrediente se toarna in Shaker peste care se adauga gheata deoarece fara gheata nu ai cum sa mixezi bauturi,se agita shaker-ul energic cu ingredientele enumerate mai sus impreuna cu gheata pana se formeaza o pelicula subtire de gheata pe shaker dupa care se toarna in paharul de martini care este recomandat sa fie racit inainte de a turna bautura in el si ca ornament se foloseste o felie de lime. Toate acestea fiind spuse iti urez distractie placuta si pofta buna!

Sucul de mere

Sucul de mere este unul din cele mai apreciate sucuri de catre toate varstele. Cura cu suc de mere se poate face timp de 3-4saptamini cate 3 pahare de 200 ml/zi. Cura este recomandata in surmenaj fizic si intelectual,astenie,demineralizare,osteoporoza,sedentarism,obezitate,reumatism,litiaza urinara,constipatie,insomnii,nervozitate,cefalee,stari febrile,boli cardio-vasculare etc.

Exercitii fizice pentru un corp frumos

Dupa cum stiti orice dieta ar trebui urmata de cel putin o jumatate de ora de exercitii fizice pe zi, care sunt benefice atat pentru obtimizarea rezultatelor obtinute din cura de slabire cat si pentru obtinerea unui corp tonic si bine definit. Pentru a va ajuta in procesul de slabire am ales cateva exercitii fizice care sa va dea energia si tonusul mult dorit. Orice antrenament ar trebui sa inceapa cu o incalzire care sa pregateasca trupul pentru efortul fizic care urmeaza sa fie depus. Propun urmatoarele exercitii de incalzire: Rotiri de brate Tine bratele perfect intinse si roteste-le in fata, simultan, numarand de 2 ori pana la 8 (2×8 timpi). Repeta in acelasi fel, rotind mainile in celalalt sens, spre spate. Apoi, roteste-le simultan, inainte si inapoi, ca o morisca. Rotiri de bazin Mentine picioarele drepte si talpile fixe pe sol. Tine mainile pe solduri. Roteste bazinul spre dreapta, 2×8 timpi. Repeta si spre stanga. Aplecari inspre varfurile picioarelor Cu picioarele si bratele bine intinse, apleaca-te spre varfurile picioarelor, cu mana stanga spre piciorul drept, apoi cu mana dreapta spre piciorul stang. Repeta alternativ, 2×8 timpi. Rotiri ale capului Apleaca in fata capul si roteste-l incet spre dreapta, continuand miscarea pe spate si pe partea stanga, pana ajungi in pozitia initiala. Continua de cateva ori. Repeta rotirile si spre stanga. Fandari laterale Indoaie genunchiul drept si intinde lateral piciorul stang, mentinandu-l tot timpul drept. Lasa-ti greutatea pe piciorul drept. Alternativ, ridica-te si apoi fandeaza din nou pe genunchiul drept, 2×8 timpi. Repeta si pe celalalt picior. Fandari in fata La fel ca la exercitiul precedent, doar ca piciorul se intinde in spate, iar pe parcursul fandarii, trupul se lasa in fata. Strecing al picioarelor Sprijina-te de un perete daca este nevoie. Indoaie genunchiul stang si ridica-l spre spate, asa incat talpa sa-ti ajunga pe sold. Tine-o fixa cu mana si impinge usor genunchiul inapoi. Mentine-l asa 15-20 de secunde, apoi relaxeaza-te. Repeta si pe celalalt picior. Abdomene Incearca sa faci 20-30 de abdomene la incalzire, pentru a-ti pregati si muschii abdominali pentru exercitii. Acestia sunt de regula printre primii dintre cei vizati atunci cand dorim sa ne modelam trupul, deci probabil ii vei solicita destul de mult. Asadar, trebuie pregatiti pentru efort, iar abdomenele sunt ideale pentru acesta. Dupa efectuarea incalzirii sa trecem la programul propriu-zis de exercitii fizice: Exercitii pentru brate Exercitiul 1 Acesta va va ajuta sa va tonifiati bicepsii brahiali. Pozitie: stand in picioare, cu coloana dreapta, mainile pe langa corp, privirea inainte.Cu fiecare mana in parte sau cu ambele simultan se vor face ridicari cu gantere de minim 3 kg. Este de preferabil sa nu folositi bara cu greutati, caci va pacaliti, una din maini (in general dreapta) este mai puternica si va fi mai solicitata, creandu-se astfel un dezechilibru intre cele doua brate. Exercitul 2 Acesta va tonifica atat musculatura posterioara a bratului (tricepsii brahiali) cat si cea a pectoralilor, avand efecte de ridicare si tonifiere a sanilor la femei. Aceste exercitii sunt asa-numitele flotari. Pozitie: culcat pe burta, va ridicati sprijinindu-va in maini. Aveti grija ca restul corpului sa fie drept, privirea inainte, mainile paralele.Exercitiu: faceti ridicari si coborari in numar de minim 10. Exercitiul 3 Acest exercitiu tonifica atat tricepsii brahiali cat si musculatura laterala a toracelui. Pozitie: in picioare, spatele drept, privirea inainte.Exercitiu: cu o gantera in mana (minim 3 kg) veti efectua ridicari pe verticala cu bratul respectiv. Exercitiul 4 Pozitie: in picioare, cu bratele ridicate deasupra capului, tinand o gantera. Exercitiu: faceti ridicari si coborari ale bratelor, pe verticala, miscand in special antebratele, minim 20. Exercitiul 5 Va trebui sa acordam atentie si mobilitatii bratelor, incercand sa lucram pentru tendoanele centurii scapulo-humerale (legatura dintre brat si trunchi, deci la nivelul umarului). Veti avea nevoie de un snur, un prosop, o curea, ce aveti la indemana. Pozitia: in picioare, cu spatele drept si privirea inainte, veti tine in maini capetele prosopului care va trece prin spatele corpului.Exercitiu: Ridicati mainile cat mai sus, incercand ca distanta la care tineti prosopul sa fie cat mai mica. Exercitiul 6 Pozitie: stand pe spate cu fata in sus veti tine in fiecare mana cate o gantera. Mainile sunt indoite la piept.Exercitiu: faceti ridicari pe verticala, minim 20. Exercitiul 7 Acest exercitiu este pentru umeri. Pozitie: in picioare, cu bratele pe langa corp si cu gantere de minim 3 kg in maini. Veti face ridicari pe laterala cu bratele, pana sus, minim 20. Exercitiul 8 Acest exercitiu este destinat musculaturii antebratului. Cu o gantera de minim 3 kg in mana va veti aseza antebratul pe un scaun, astfel incat palma cu gantera sa atarne la marginea acestuia. Veti face ridicari de palma, cu antebratul ramanand lipit de scaun. Exercitiile le veti face atat cu partea anterioara a antebratului in sus (pentru flexori) cat si cu partea posterioara a antebratului in sus (pentru extensori). 30 de ridicari sunt suficiente. Exercitii pentru talie: Exercitiul 1 In picioare, cu picioarele departate, spatele si capul drept. Intindeti in sus bratul drept deasupra capului, inclinati corpul spre stanga, bratul stanga intins. Durata: de 5 ori pe fiecare parte. Exercitiul 2 Aceeasi pozitie, ambele brate deasupra capului. Inclinati corpul spre stanga de 5 ori si spre dreapta de 5 ori. Exercitiul 3 Aceeasi pozitie, mainile pe solduri, inclinati corpul si faceti o rasucire circulara de 360 grade. Exercitiul 4 Aceeasi pozitie a corpului, brateke vertical in sus. Faceti o torsiune a corpului spre dreapta. De cinci ori pe fiecare parte. Exercitiul 5 Culcata pe burta, bratele indoite, palmele sprijinite de sol. Cambrand talia, ridicati corpul si picioarele, apropiind cat se poate capul de picioare. Durata: de 8 ori. Exercitiul 6 In genunchi, bratele ridicate. Inclinati capul spre spate si coborati progresiv pana cand bratele ating solul. Un exercitiu mai dificil, dar perfect pentru cambrarea taliei. Nu va lasati invinse, insistati, caci se poate! Exercitiul 7 In genunchi. Inclinati capul pe spate si coborati progresiv, incercand sa faceti un unghi de 45 grade, dupa care reveniti la loc. Durata: de 5 ori. Exercitii pentru picioare Exercitiul 1 Stai in fata unui scaun, tinand marginea acestuia. Inalta-te pe varful degetelor cat de mult poti, ajungand astfel in pozitia de stand in varful picioarelor. Coboara calcaiele usor. Relaxeaza-te. Apoi repeta de 20 de ori. Fa acelasi lucru cu gleznele departate si degetele de la picioare apropiate. La sfarsit, repeta exercitiul cu gleznele alaturate de inca 20 de ori. Exercitiul 2 Intinde-te pe spate, pe podea.Extinde cat poti de sus piciorul stang, cat mai drept; pe cel drept, indoaie-l de la genunchi, ca si cand ai pedala. Schimba pe rand pozitiile, ca si cand ai merge pe bicicleta. Ai grija sa nu ridici bratele si soldurile de pe podea Repeta de 25 de ori miscarea. Exercitiul 3 Aseaza-te intinsa pe o parte astfel incat corpul sa fie perpendicular pe suprafata podelei. Sprijina-te pe antebratul drept. Tine picioarele drepte cu varfurile perfect intinse. Balanseaza piciorul drept sus si jos. Repeta miscarea dar tragand varful piciorului spre tine.Intoarce-te pe partea stanga si repeta miscarea cu piciorul drept. Exercitiul 4 Aseaza-te culcata pe partea stanga. Intinde-ti picioarele in fata, astfel incat sa fie perpendicular pe restul corpului. Indoaie piciorul stang pana cand gamba face un unghi de 90 de grade cu coapsa. Balanseaza piciorul drept in sus si in jos, tinand varfurile perfect intinse. Intoarce-te apoi pe partea dreapta si repeta miscarea cu piciorul stang. Exercitiul 5 Aseaza-te culcat, pe burta. Ridica piciorul la spate cat de mult poti. Repeta miscarea pentru fiecare picior in parte, de cate 10 ori Exercitiul 6 Seamana foarte mult cu exercitiul anterior, doar ca ai nevoie de un scaun. Aseaza trunchiul pe un scaun si mainile lateral. Ridica pe rand, cate un picior, cat de sus poti. Miscarea trebuie repetata de 20 de ori. Execitii pentru fesieri Exercitiul 1 Acest exercitiu dezvolta fesierii, femuralii si muschii care stabilizeaza genunchii. Plasati-va in fata unei banci sau platforme de 50 cm inaltime. Pasiti cu piciorul drept pe bancheta si ridicati tot corpul impingand in calcai. In varful miscarii ridicati genunchiul piciorului liber in sus ca la baschet, apoi coborati-l inapoi pe sol. Repetati de 20 de ori, apoi schimbati piciorul. Executati 2 serii pentru fiecare picior, iar cand devine usor puteti tine gantera in maini. Exercitiul 2 Le puteti executa cu gantere sau cu bara, incepand din pozitia de drepti cu umerii trasi pe spate si pieptul scos ca la armata. Pastrand aceasta pozitie a trunchiului si fara sa indoiti genunchii, indoiti-va din bazin fara sa curbati coloana, tinand 2 gantere in maini sau o bara. La revenire incercati sa nu folositi lombarii, ci femuralii si fesierii. Va recomand 3-4 serii a cate 8-10 repetari. Exercitiul 3 Acesta este un exercitiu care mareste curbura femuralilor. Imi place sa folosesc gantere la acest exercitiu, dar puteti foarte bine sa folositi si o bara. Alegeti o greutate cu 10% mai mica ca la indreptarile cu picioarele lipite. Departati picioarele mult mai larg ca latimea umerilor, cu varfurile picioarelor orientate inspre exterior, cu spatele drept si pieptul scos in afara.Aplecati-va inainte lasand fesele sa se miste inapoi. Duceti ganterele pana cand sunt aproape sa atinga solul, opriti-va o clipa, apoi ridicati-va incordand fesele si femuralii. Executati 3 serii de cate 15 repetari. Exercitiul 4 Cu o pereche de gantere in maini si picioarele apropiate, faceti un pas mare inainte si putin la stanga cu piciorul drept punand calcaiul jos prima oara, in asa fel incat talpile sa fie pe aceeasi linie. Coborati genunchiul stang pana la 2 cm de sol, faceti o mica pauza de o secunda si apoi, impingand in calcaiul drept, reveniti la pozitia initiala. Dupa 20 de repetari, schimbati piciorul. Efectuati cate trei serii a 20 de repetari. Exercitii pentru abdomen Exercitiul 1 Culcat dorsal, mainile la ceafa, picioarele incrucisate la 90 grade, ridica lent trunchiul. Acest exercitiu lucreaza muschii abdomenului superior. Se fac 3 seri a care 20 de repetari. Exercitiul 2 Culcat dorsal, mainile la ceafa, piciorul stang sprijinit pe cel drept, ridica trunchiul ducand cotul drept spre genunchiul stang. Schimba apoi partea. Acest exercitiu lucreaza muschii oblici. Se fac 3 seri a care 20 de repetari. Exercitiul 3 Culcat dorsal, picioarele indoite la 90 grade, mainile pe genunchi, ridica trunchiul intinzand picioarele si ducand mainile spre varful acestora. Acest exercitiu lucreaza muschii abdomenului superior. Se fac 3 seri a care 20 de repetari. Exercitiul 4 Culcat dorsal, piciorul drept pe sol, piciorul stang intins, mana dreapta sus, ridica lent trunchiul ducand mana spre varful piciorului. Schimba apoi partea. Acest exercitiu lucreaza muschii oblici. Se fac 3 seri a care 20 de repetari. Exercitiul 5 Culcat dorsal, mainile sub regiunea lombara, picioarele sus, coboara alternativ cate un picior mentinand umerii pe saltea. Acest exercitiu lucreaza muschii abdomenului inferior. Se fac 3 seri a care 20 de repetari. Este un antrenament eficient pentru a obtine un trup frumos si tonifiat. Trebuie efectuat de 3-5 ori pe saptamana. Pentru rezultate mai optime este indicat sa se tina si o alimentatie sanatoasa si sa se mea 2 litri de apa pe zi!

HEMOROIZI … (Leacuri)

*** UAU … !!! Eu stiu doar din auzite ca se poate ajunge la situatii extrem de grave . Cand apar astfel de chestii trebuie sa te gandesti daca nu cumva sunt ceva probleme in regimul alimentar si de viata , in general . Ai deja opinia specialistilor care te-au consultat , dar ai venit si aici , poate apare cineva cu vreo idee care sa ajute . Ce as mai recomanda eu : - lichide cat mai multe ; - fructe , legume , la discretie ; - miere de albine , in special cea cu propolis , este un antibiotic natural excelent ; - ulei de masline , o lingura pe stomacul gol ; - reducerea numarului de scaune zilnice – daca se poate unul singur , dimineata , dupa care sa faci o sedinta de igienizare cu dusul cu apa rece si masaj intens ; - incearca sa mesteci mai mult alimentele. Regula este sa bei alimentele solide si le sa mesteci pe cele lichide, daca intelegi exact cum se face asta, prin masticatie diferita de cea practicata in mod curent . - executa ” lumanarea ” – statul pe cap, yoghinii spun ca ajuta tuturor functiilor interne. Sunt curios sa aud evolutia, sper sa fie spre bine. *** Fiecare cu experienta lui. Eu nu fac decat sa repet , poate este un caz particular , reusesc sa-i stapanesc bine , fara nici un efort deosebit . Am ajuns la situatia limita in care nu credeam ca-i mai linistesc , desi foloseam ceai , supozitoare , unguient si pastile . Am incercat si aloe . Cand credeam ca nu mai pot continua fara sa merg la control medical si sa ajung la o situatie delicata , probabil operatie , am descoperit intamplator solutia salvatoare . Desi nu va vine sa credeti , dar se poate verifica oricand , aceasta este apa rece si masajul intens sub jet de apa . Adica o igiena cat mai buna . Din pacate nimeni nu se arata interesat sa incerce tratamentul , pentru a fi confirmat din mai multe cazuri . Mentionez ca motivul producerii crizelor hemoroidale il constituie in cazul meu constipatia . Daca exista si alte cauze ( m-as indoi ) , nu ma pronunt , deoarece nu cunosc . Crizele le linistesc facand ce am zis mai sus si utilizand cateva supozitoare hemorzon . Nu am mai ajuns sa folosesc pastile . In intervalul dintre crize , care poate fi oricat de mare , consum chiar si condimentele nerecomandate , gen ardei iute , fara limite . Din regimul alimentar am eliminat ceea ce am considerat ca imi produce constipatie , respectiv telemeaua de oaie si ceaiul de menta . In rest nici o restrictie . Multa sanatate si mult noroc in gasirea celor mai simple si valoroase cai de solutionare a necazurilor generate de aceasta afectiune atat de neplacuta . *** De acord, asa e in mod normal insa poti ajuta tu cu tratamente minune gen: catei de usturoi , infuzie cu frunze de tutun, etc. Colonoscopia cu mini-camera nu este deloc dureroasa iar gustul substantei Fortrans e dulceag ! Ti-o spune unul care a trecut prin toate ce le-ati scris voi aici. La fel mi-a fost frica si am incercat multe leacuri babesti. Acum daca privesc inapoi imi dau seama ca nu se merita atata suferinta si asta vreau sa va spun. Sub nici o forma nu vreau sa fac reclama unui spital sau clinici. *** O reteta foarte buna pt hemoroizi externi este urmatoarea: Tratament 7 zile, 3-4 catei de usturoi zdrobiti cu tot cu coaja , un pahar de lapte crud, se amesteca bine usturoiul cu laptele si se aplica comprese. Durerea dispare chiar de la prima compresa si in 3-4 zile hemoroizii se retrag. compresele se aplica seara, eventual se pune un pampers (sau cum se scrie) sa nu patezi patul. cu mirosul asta e …dar merita. la mine a functionat perfect. Binenteles sa nu uitam de regimul alimentar. Sa auzim de bine ! *** Leac pentru hemoroizi – Tratamente Naturiste0 Comments Userul admin Adaugat la 05 Dec 2010 at 12:01am Rating: 0.0/5 (0 votes cast) >Leac garantat contra hemoroizilor. Puþinã lume îndrãzneºte sã vorbeascã fãrã sã se jeneze de trînji sau hemoroizi, cum se numesc în termeni medicali, considerîndu-i o problemã de sãnãtate delicatã, de care este ruºine sã aminteºti. Acesta este de altfel motivul pentru care mulþi suferinzi ajung în ultimul stadiu de evoluþie a bolii, cînd altã soluþie în afara operaþiei nu mai existã. Luaþi din pripã însã, trînjii se pot vindeca ºi cu ajutorul urmãtorului preparat aparþinînd medicinei populare. Se iau o bucatã de cearã de mãrimea unei alune, o lingurã de miere, o lingurã de ulei de floarea soarelui ºi o linguriþã de frunze de aloe mãrunþite bine (planta sã nu fie mai tînãrã de trei ani). Se amestecã într-o oalã de inox ºi se fierbe la foc domol, amestecînd încontinuu cu o lingurã de lemn, ca sã nu se lipeascã. Atunci cînd s-a omogenizat bine, se toarnã într-o cutiuþã de plastic spãlatã ºi dezinfectatã ºi, dupã ce se face toaleta zonei afectate de hemoroizi, se unge locul cu alifia rezultatã. Tratamentul se aplicã în fiecare searã, pînã la ameliorare. Elena OPREA, Timiºoara *** Incearca sa te afli mai multe informatii despre Herbolax,cred ca iti va fi de mare ajutor,stiu ca nu creaza indepedenta si este natural. *** Cel mai bine se trateaza cu miscare! Eu am facut de la statul toata ziua la calculator, si mi-au trecut cand m-am apucat de exercitii ( mi-am luat stepper)! Mi-au trecut si hemoroizii si constipatia in circa o saptamana ! *** dc vreti metoda naturala, preluata din formula AS acum cativa ani, incercata pe proprie piele….seara, inainte de culcare, se ia un cartof, se curata coaja si se taie o feliuta pe care o modelam sub forma de supozitor. Ca sa fie mai usor la introdus, se unge “supozitorul” cu putin unguent de galbenele. Eu am tinut aceasta cura jum de luna si pot sa spun ca nu am mai avut probleme (inainte era groaznic, am avut o criza in timpul sesiunii si la un examen imi venea sa ies din sala fiindca nu mai suportam sa stau jos). Sanatate multa ! *** Despre hemoroizii: ce sunt hemoroizii, fitoterapie, tratament homeopatic hemoroizi, regim igieno-dietetic, tratament balnear si particularitati de tratament Definitie hemoroizi vezi tratamente hemoroizi Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor hemoroidale anorectale. Pot aparea datorita unei predispozitii constitutionale (caz in care se asociaza si cu alte deficiente ale tesutului conjunctiv ca: varice, emfizem, diverse hernia), sau ca o consecinta a altor boli: ciroza, colita, hipertrofie de prostate etc, si in unele stari fiziologice cum ar fi sarcina. In puseele congestive apar dureri intense, arsuri in zona anorectala, mici hemoragii legate de emisia scaunului; in afara acestor crize, hemoroizii sunt asimptomatici. Hemoroizii provoaca mancarimi, dureri sau sangerari ale tesuturilor umflate si ale venelor varicoase localizate in anus si rect. Din fericire, hemoroizii pot fi usor tratati si in multe cazuri aparitia lor poate fi prevenita. Datorita faptului ca starea hemoroizilor se poate agrava de-a lungul anilor, se recomanda un tratament sigur, delicat si cu efect atunci cand apar. Hemoroizii afecteaza aproape 89% din populatie, intr-un moment al vietii lor. Hemoroizii l-au facut pe Napoleon sa stea pe sezut intr-o parte, l-au trimis pe presedintele Jimmy Carter in sala de operatii si l-au facut pe starul baseball-ului George Brett sa stea pe banca de rezerva in timpul Jocurilor Mondiale din 1980. Aproape doua treimi din populatia sanatoasa care este supusa unor examinari fizice are hemoroizi. Hemoroizii interni apar in partea interna a canalului anal, unde nu sunt vizibili. Sangerarea este simptomul cel mai intalnit in cazul hemoroizilor interni, si adeseori doar unul din simptomurile intalnite in cazurile moderate. Hemoroizii externi sunt vizibili si apar in partea exterioara a anusului. Ei sunt de fapt vene acoperite de piele care s-au umflat si au o culoare albastra. Ei apar de regula fara nici un simptom. Cand se inflameaza ei devin rosii si delicati. Uneori, hemoroizii interni pot aparea la nivelul anusului atunci cand intestinul se contracta pentru eliminarea reziduurilor. Acesta se numeste prolapsul hemoroidului intern; este destul de dificil de reintrodus in rect si, de obicei, este dureros. Cand se formeaza un cheag de sange in interiorul unui hemoroid extern, poate cauza mari dureri. Acest hemoroid extern trombozat se poate manifesta ca o masa ferma, delicata aflata in zona anala si care are marimea unei boabe de mazare. Fisura anala. O rana subtire in tesutul anal, o fisura anala poate cauza mancarimi, durere si sangerare in timpul miscarii intestinului. Pentru mai multe informatii vizitati pagina noastra referitoare la Fisura Anala. Care sunt simptomele hemoroizilor? Multe probleme anorectale, incluzand fisurile, fistula anala, abcesele sau iritatia si mancarimea (prurit anal), au simptome asemanatoare si sunt gresit considerate ca fiind hemoroizi. De obicei, hemoroizii nu sunt periculosi sau daunatori pentru viata. Foarte rar, un pacient poate avea o sangerare atat de grava incat sa duca la o anemie severa sau la moarte. In unele cazuri, simptomele hemoroidale dispar in cateva zile. Dar in cele mai multe cazuri, simptomele hemoroidale apar din nou, adeseori mai grave decat inainte. Desi multi oameni au hemoroizi, nu toti au si simptome. Cel mai intalnit simptom pentru hemoroizii interni este sangele rosu deschis care acopera scaunul, ce poate fi observat pe hartia igienica, sau in vasul de toaleta. Totusi un hemoroid intern poate protruce prin anus in afara corpului devenind iritant si dureros. Simptomele hemoroizilor externi pot include tumefactii dureroase in jurul anusului care rezulta in urma formarii unui cheag de sange. Acest tip de hemoroid este cunoscut sub numele de hemoroid extern trombozat. Mai mult, incordarea excesiva, frecarea, sau curatarea in jurul anusului poate cauza iritatie insotita de sangerare si/sau mancarime, care poate duce la formarea unui cerc vicios de simptome. Drenarea mucusului poate cauza deasemenea mancarime. Cat de des sunt intalniti hemoroizii? Hemoroizii sunt des intalniti atat la barbati cat si la femei. Aproape jumatate din populatie are hemoroizi pe la varsta de 50 de ani. Hemoroizii sunt des intalniti si la femeile insarcinate. Atat presiunea fatului in abdomen cat si schimbarile hormonale duc la largirea vaselor hemoroidale. Aceste vase sunt supuse unor presiuni mari in timpul nasterii. Pentru majoritatea femeilor, hemoroizii care apar in urma sarcinii reprezinta o problema temporara. Cum sunt hemoroizii diagnosticati? O examinare completa si un diagnostic potrivit din partea medicului sunt importante atunci cand apare o sangerare din rect sau cand apare sange in scaun. Sangerarea poate fi un simptom al altor boli digestive, incluzand cancerul colorectal. Doctorul va examina anusul si rectul pentru a cauta vase de sange umflate care indica aparitia unor hemoroizi si va efectua si un exam rectal digital cu un deget acoperit cu o manusa bine unsa, pentru a palpa anomaliile. O evaluare mai amanuntita a rectului pentru observarea hemoroizilor cere un examen cu un anuscop, un tub cu lumina, folositor pentru vizualizarea hemoroizilor interni, sau cu un proctoscop, folositor pentru o completa examinare a rectului intreg. Pentru a elimina alte cauze ale sangerarilor gastrointestinale, doctorul poate examina rectul si colonul inferior (sigmoid) printr-o sigmoidoscopie sau colonul intreg printr-o colonoscopie . Sigmoidoscopia si colonoscopia sunt proceduri folosite pentru diagnosticare care implica folosirea unor tuburi luminoase fexibile introduse in rect. Care este tratamentul? Tratamentul medical pentru hemoroizi este destinat initial pentru ameliorarea simptomelor. Masurile pentru reducerea simptomelor includ – Bai calde de cateva ori pe zi, apa calda din plin pentru aproape 10 minute. Aplicarea unei creme hemoroidale sau a unui supozitor pentru zona afectata pentru un timp limitat. Prevenirea reaparitiei hemoroizilor va cere indepartarea presiunii si a incordarii datorate constipatiei. Medicii vor recomanda cel mai adesea cresterea comsumului de fibre si lichide in dieta zilnica. Consumul cantitatii necesare de fibre si a 6-8 pahare de lichide (fara alcool) duce la scaune moi, ingrosate. Un scaun moale duce la golirea mai usoara a intestinelor si micsoreaza presiunea din hemoroizi cauzata de incordare. Indepartarea incordarii ajuta la prevenirea hemoroizilor umflati. Surse bune de fibre sunt fructele, legumele si cerealele integrale. Ca urmare, medicii pot sugera un scaun gros moale sau un supliment de fibre. In unele cazuri, hemoroizii trebuie tratati prin e ndoscopie sau prin operatie. Aceste metode sunt folosite pentru a taia si a distruge tesuturilor hemoroidale. Prima metoda de tratare a hemoroizilor este cea cu medicamente naturiste iar unele din cele mai folosite medicamente in tratarea hemoroizilor pe cale naturista sunt: varixinal gel si unguent cu castane Fitoterapie Tratamentul se refera la aplicatii externe si la administrarea interna a preparatelor din plante. Aplicatiile externe au o actiune antiseptica, calmanta, hemostatica si cicatrizanta. Scoarta de stejar – 100 g scoarta se fierbe intr-un litru apa, apoi se filtreaza. Se aplica in comprese repetate. Lumanarica – se foloseste pentru bai de sezut; se prepara din 30-60 g frunze la un litru apa; se fac doua bai zilnic. Iarba de tranji – a carei denumire populara este sugestiva, s-a utilizat inca din secolul al XVI-lea in tratamentul hemoroizilor. Micile sale radacini in forma de tuberculi au asemanare frapanta cu hemoroizii, ceea ce a sugerat autorilor teoriei signaturii (asemanarii) utilizarea sa, verificata de-a lungul secolelor, ca remediu specific hemoroizilor. Extern se foloseste sub forma de cataplasma, din frunze fierte; aplicatii cu decoct concentrat din frunze sau radacini (se fierb 60 g intr-un litru apa pana se scade la 1/4 din cantitatea initiala) care se amesteca cu faina de in. Sucul de planta – preparata se poate folosi pentru badijonarea hemoroizilor. Coada soricelului – prin proprietatile sale hemostatice si cicatrizante, actioneaza favorabil in aplicatii externe: bai de sezut, comprese cu decoct preparat din 60 g inflorescente la un litru apa. Ultilizarea plantei a fost recomandata chiar de Hipocrate, in cazul hemoroizilor sangeranzi. Coada calului – are rol hemostatic. Se utilizeaza extern sub forma de comprese cu un decoct concentrat si prelungit, preparat din 100 g planta la un litru apa. Frunzele de soc – sunt renumite ca topice externe. Se aplica comprese cu infuzie concentrata din 100 g frunze la un litru apa. Frunzele de vita de vie – datorita proprietatilor astringente, se pot utiliza extern in cataplasme. Afinele se folosesc ca decoct, obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate. Se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese. Pentru igiena zilnica se fac alternativ baile de sezut cu infuzie de musetele si de galbenele. Tratament homeopatic hemoroizi Aesculus hippocastanum: hemoroizi cu senzatia de arsura, prurit, apasare; sunt foarte durerosi si sangereaza numai rareori; durerile iradiaza in regiunea sacro-lombara. Aloe: senzatia de greutate in regiunea anorectala agravata de pozitia stand in picioare; nevoia de a avea scaun declansata de diferiti stimuli (in timp ce bolnavul se spala, dupa ingestia de alimente, in timp ce urineaza, o data cu emisia de gaze, la schimbarea pozitiei). Capsicum: hemoroizi cu senzatia de arsura si prurit, sangeranzi; tenesme si sete dupa emisia spontana a scaunului. Collinsonia: hemoroizi cu senzatia ca rectul este plin de ace; acest remediu se indica in special la bolnavele la care hemoroizii apar in timpul sarcinii si dau prurit intens; simptomatologia se agraveaza in decubit (culcat). Graphites: hemoroizi cu senzatia de intepatura, sangeranzi; durerile anorectale sunt agravate dupa scaun si in pozitia sezand; pruritul anal este mai intens noaptea. Hamamelis: hemoroizi insotit de senzatia de pulsatie si arsura; sangerarea hemoroizilor este urmata de astenie, de o stare de prostratie chiar daca pierderea de sange este redusa. Lachesis: hemoroizi cu dureri constrictive; durerile se prelungesc mult dupa emisia scaunului. Muriatic acid: diarei frecvente cu materii fecale de culoare inchisa sau cu sange; bolnavul are frecvent senzatia de scaun; agravarea simptomelor la caldura. Nucs vomica: remediu ce se indica mai mult la hemoroizii asociati cu constipatia; bonavul are mereu senzatia ca nu si-a golit complet intestinul dupa emisia scaunului; hemoroizii sunt interni, foarte durerosi, pruriginosi; simptomenele sunt agravate de mers; bolnavii pot prezenta pierderi de sange abundente, la nivelul hemoroizilor in timpul scaunului; ameliorarea la aplicatii locale cu apa rece. In crizele hemoroidale se iau prize repetate (3-4 pe zi) in dilutii joase, care apoi se raresc in functie de intensitatea durerilor. Regim igieno-dietetic Regimul alimentar constituie o masura terapeutica curativa si profilactica, de mare importanta, in tratamentul acestei maladii. Pe primul plan sta lupta impotriva constipatiei, actiuni prin care pe langa regimul adecvat se indica folosirea unor substante fitofarmaceutice mucilaginoase, cum este produsul Galgorin (fiind un laxativ bland si un pansament al mucoasei intestinale) mersul pe jos si gimnastica abdominala zilnica. Regimul alimentar prevede, ca si in cazul afectiunilor hepatobiliare si al constipatiei, consumul abundent al cruditatilor (legume verzi si fructe), restrictia dulciurilor, grasimilor, bauturilor fermentate, si evitarea condimentelor din alimentatie. Tratament balnear hemoroizi Se indica statiunile in care se poate corecta constipatia cronica: Slanic – Moldova, Sangeorz, Baltatesti. Particularitati de tratament hemoroizi Se impune o dieta adecvata combaterii constipatiei (care agraveaza totdeauna evolutia si precipita crizele hemoroidale). In ciuda caracterului “local” al bolii, homeopatia da bune rezultate in suprimarea crizelor si prevenirea recidivelor. Tratamentul local cu bai de plante, cataplasme, comprese este mai indicat la inceputul maladiei; in cazul in care nu cedeaza se recurge la aplicatii locale alopate. Inapoi la Tratamente naturiste – index articole tratamente | Top Tratarea astmului bronsic Tratarea bronsitei cronice Tratarea naturista a constipatiei Tratarea naturista a diabetului zaharat Tratarea dischineziei biliare Tratarea naturista a dismenoreei Tratarea naturista a eczemei Tratarea naturista a enterocolitei cronice Tratarea naturista a enurezisului Tratarea naturista a hemoroizilor Hipertensiunea arteriala – tratare Tratarea naturista a infectiei urinare Tratarea naturista a laringitei acute Tratarea naturista a litiazei renale Menopauza si tulburarile – tratare Tratarea naturista a migrenei Tratarea naturista a nevrozei Tratarea naturista a parazitozei Reumatismul cronic degenerativ – tratare Tratarea naturista a stomatitei Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal Tratarea naturista a urticariei *** Aveti Hemoroizi? Nu mai frunzariti internetul, studiati pagina asta! Nr.1 in topul saptamanii si probabil cel mai bun anul acesta…doboratorul de ursi! Veti fi uimiti, Haemorrhoid Formula, este un unguent 100% naturist. Are in compozitie: Aloe Barbadensis, Trietanolamin,Carbomer, extract de Geranium Thunbergii, extract de Pogostemon Cablinleaf (produs in Israel). Recomandat pentru tratarea hemoroizilor si fisurilor anale. Inlatura rapid si eficient durerea, presiunea, inflamatia, mancarimea, iritatia mucoasei, precum si sensibilitatea crescuta si senzatia de arsura. Cine poate utiliza Haemorrhoid Formula ? Produsul poate fi utilizat atat de catre barbati cat si de catre femei (inclusiv inainte, in timpul si dupa sarcina) indiferent de varsta, precum si copiilor de peste 12 ani. Pentru copii sub 12 ani Haemorrhoid formula este recomandat sub supravegherea medicala. Este o chestie meseriasa, il gasiti in unele farmacii din Romania si costa in jur de 30 lei. Aveti 2 optiuni: In functie de gravitatea hemoroizilor, durerea poate persista intre 5 si 7 zile! Ca sa gasiti unguentul “Haemorrhoid Formula” puteti sa il comandati pe internet insa livrarea ar putea dura 2 sau 3 zile, cel mai bine ar fi sa sunati respectiva farmacie sau magazin online si sa le solicitati cea mai rapida expediere. Sau local puteti cauta farmaciile Heliofarm acolo unde au puncte de vanzare si sa solicitati acest unguent (atentie, nu acceptati alt produs pe care unii farmacisti binevoitori pot sa vi-l ofere!) Ca sa fiti siguri ca veti fi intelesi puteti da un print la poza cutiei de mai sus Marea majoritate a cremelor anti-hemoroidale de pe piata sunt frumos ambalate si cam atat, rar gasesti ceva bun! Faceti-va un favor si incepeti cu dreptul, nu mai aruncati banii pe fereastra, v-am avertizat, mai mult nu pot sa fac! Nota: Cititi un pic mai jos si despre Alimentatie ca sa fie totul complet! Pont nr.1: Vreti sa reduceti durerile cu peste 50% ? Cititi cu mare atentie si subliniez: Incercati sa reintroduceti hemoroizii cu blandete inapoi in anus. Cu blandete insa cu tenacitate,nu abandonati, stiu pare a fi misiune imposibila 2 insa obtineti bonusul mentionat! Daca raman afara se vor deshidrata mai repede si durerea va fi direct proportionala cu gradul de deshidratare, va rog! incercati sa ii reintroduceti, usor-usor, inlauntru la loc!!! Veti evita astfel multe neplaceri. Nu lasati hemoroizii sa se deshidrateze, repet, nu ii lasati sa se deshidrateze, in contact cu lenjeria dvs. acest lucru se poate intampla foarte usor, de aceea este recomandat sa luati un repaus de o zi sau doua, de stat in pat la orizontala sau pe o parte, ungeti hemoroizii si presatii usor in interiorul anusului! Nu mai utilizati in aceasta perioada hartia igienica, folositi un jet de apa la temperatura camerei! Ah, si inca ceva, daca vreti sa faceti o fapta buna si vreti sa ajutati, recomandati si altora (prieteni si mai ales dusmani…) chestia asta! Un alt gel eficient impotriva hemoroizilor superficiali si care are un pret acceptabil! Este un unguent cu extract de aloe si care mai contine niste minerale de la Marea Moarta (am adaugat o imagine cu produsul mai jos )…culmea este ca e atat de bun ca bate unguentele/cremele/supozitoarele de nisa cu preturi de patru, cinci sau chiar opt ori mai mari decat gelul pe care l-am gasit!!! Chestia asta nu a fost conceputa special pentru hemoroizi, sau producatorul in modestia sa nu a pretins ca ar fi util la hemoroizi! Duceti-va la magazinul JYSK (da, asa se cheama J Y S K l-am gasit in interiorul magazinului REAL)este un gel cu aloe vera produs in Israel (costa in jur de 20 Lei) Ai Hemoroizi ? Daca da atunci ar trebui sa stii cate ceva despre ei: Hemoroizii sunt niste dilatatii varicoase ale venelor in regiunea rectului care provoaca dureri si hemoragii, putand fi externi sau/si interni. Cu alte cuvinte:hemoroizii sunt varicele anusului si se formeaza atunci cand sangele stangneaza in venulele acestui organ. Cauzele sunt multiple: sedentarismul, constipatie, hranire inadecvata si dezechilibrata, hrana puternic condimentata, aciditate marita, putrefactia excesiva. Aciditatea marita poate fi produsa de fructe ( de exemplu un consum de mere in exces combinat cu paste fainoase). In cazul putrefactiei excesive, aceasta putand fi provocata de carne, peste, branza, oua, etc. Este bine sa evitati pe cat posibil constipatia ! De asemenea pentru prevenirea aparitiei hemoroizilor este bine sa tineti seama de urmatoarele reguli: 1. Pozitia sezut la 90 de grade la toaleta nu este recomandata deloc pe perioade mai lungi de timp poate crea conditii favorabile, de asemenea contractarea excesiva a rectului nu este recomandata. 2. Incercati o pozitie semiflexata pe perioada defecatiei (la inceput o sa para dificil insa asta va duce la evitarea adormitului pe perioade lungi in toaleta gen: “cititul ziarului, fumat, filozofat” . Nu o lalaiti ! 3. Daca aveti creat reflexul unei anumite ore pentru venitul la “tron” este bine sa o respectati fara sa veniti cu un sfert de ora inainte (si bineinteles nici cu un sfert de ora dupa ….;) ) adica dati cezarului ce-i al cezarului dar nu mai mult! ) 4. Nu frecati nebuneste hartia igienica si mai ales folositi, cautati hartie cu proeminente si care sa nu fie prea iritanta/aspra pentru sezut. Este bine sa intretineti o igiena stricta cu apa si sapun sau cu apa calduta in zona anusului iritat sau si preventiv sa-l spalati pentru a preveni posibile infectii. 5. Fiti ponderati in alimentatie, fara excese, carne moderat sau foarte, foarte putina, NU salamuri NU carnaciori cu carne second hand asa numita MDM unde sunt conditii optime pentru dezastre-fatale, pestele este bun cu moderatie, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac,smochine, curmale proaspete, paine graham nu paine alba cu Euri, perele zemoase pot ajuta foarte mult la tranzitul intestinal comparativ cu alte fructe, consumati-le si o sa va convingeti ! Apropo de carne : este de preferat carnea de porc slaba si de evitat carnea de vita si de miel. Tratament simplu si folositor in vindecarea hemoroizilor. Sunt necesare patru castane salbatice, uscate, si 150 g untura de porc proaspata, nesarata. Se decojesc castanele, se macina miezul castanelor pana ajung ca faina, pe care o amestecam cu 150 g untura de porc si, intr-un vas emailat, le punem la flacara mica sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, pana ce aceasta compozitie se coloreaza usor, in crem-maroniu. Dupa racire, punem acest unguent intr-un borcan de sticla sau de plastic, si-l tinem la frigider. In fiecare seara, inainte de culcare, faceti un ceai de musetel sau coada-soricelului, cu care va spalati anusul (atentie, ceaiul sa nu fie prea cald, ca apa de vara sa fie), stergeti usor, prin tamponare, cu un prosop de bumbac, apoi ungeti anusul cu unguentul mai sus descris, atentie pateaza lenjeria! Repetati acest procedeu sapte seri la rand si aveti sanse de vindecare. Hemoroizii, hemoroizi sangeranzi/interni – se iau zilnic, pe stomacul gol, 3-4 lingurite de faina de castane. Planta se tine sub limba vreme de 5-10 minute, dupa care se inghite cu apa. O cura dureaza 2-6 saptamani, in functie de gravitatea afectiunii, si are un efect extraodinar si asupra venelor, vindecand o serie de boli . Hemoroizi, varice, tromboflebita – se consuma cate o farfurie de piure de castane, indulcit cu miere si aromatizat cu coaja de lamaie rasa, inainte de micul dejun si de cina. Se face o cura de cateva saptamani. Acest preparat stimuleaza tranzitul intestinal, are efecte antiinflamatoare si tonice vasculare. Atentie : Spalati-va cu un jet de apa rece in zona anusului timp de cateva minute de 2 sau 3 ori pe zi. Crema/Unguentul folosit pentru ungerea anusului are eficienta crescuta daca l-ati tinut la rece cateva minute in frigider! Daca v-a lovit criza si trebuie sa va duceti la toaleta este indicat sa folositi un unguent precum Haemorrhoid Formula care au in compozitie aloe barbadensis, supozitoare pentru hemoroizii interni si crema pentru tratamentul local al hemoroizilor, cu actiune antiinflamatoare si de intarire a peretilor vaselor de sange responsabile de aparitia hemoroizilor. Inainte de defecare se unge anusul, inclusiv partea inflamata. Deci, iata cateva intrebari la care e bine sa meditati: 1. Consumati suficient de multe fructe si legume crude ? 2. Beti destula apa ? (este recomandat un pahar de apa calda sau o cana de ceai verde cu zeama de lamaie inainte de micul dejun) 3.Alimentatie: Primul aliment pe care trebuie sa il aveti in atentie este Painea, repet din nou: Painea si produsele de panificatie(cozonaci/checuri/gogosi/placinte/chifle/biscuiti, etc!…) Incercati urmatorul experiment:Reduceti consumul de paine/produse de panificatie la minimum (zero este ideal) sau un consum moderat de inlocuitori mamaliga sau cartofi fierti precum nemtii sau orez fiert, asa precum asiaticii. Daca puteti consuma masline moi (sunt niste masline cam cat o pruna de mari de culoare maron si care au coaja zbarcita si sunt moi. Daca veti reusi lucrul acesta va garantez 2 DOUA scaune pe zi ! Beneficiul “secundar” este ca veti scapa de kilogramele in plus, in afara de marele beneficiu, problema hemoroizilor in anotimpul rece (incepand cu luna Octombrie pana prin Mai) la marea majoritate a suferinzilor. Consumati alimente de tip fast-food ? (nu mai repet mantrele tv re: excesul de sare;zahar si grasimi…la lista mai adaugati Eurile;alcoolul;cafeina, etc) 4. Consumati alimente organice ? (exista o legatura directa intre cantitatea de toxine acumulata in corp si alimentele organice/invers proportionala) 5. Consumati multa carne rosie ? (creeaza probleme digestive/suprasolicita rinichii/ficatul ca sa nu mai vorbim de toxine…organismul uman nu este adaptat unui regim carnivor ci mai degraba unuia ierbivor!!!) 6. Faceti miscare/exercitii fizice/sport ? (ajuta tranzitul intestinal/imbunatatesc circulatia sangelui si mai scad si colesterolul…) 7. Cum mancati ? Mancati in fuga ? (Mancati mai incet si astfel absorbtia substantelor nutritive va fi mai eficienta) In foarte multe cazuri cauza aparitiei hemoroizilor poate fi hrana piperata, iute (de exemplu ardeiul iute/ciusca murata) poate creea conditii optime pentru hemoroizi de lunga durata (de fapt la hemoroizi si o ora inseamna enorm…) deoarece substantele din ardeiul iute irita continuu zona sensibila a rectului. Este bine daca se poate sa se indeparteze cat mai rapid si complet cu putinta toate reziduurile/fluidele iritante care pot persista in acea zona atat interna cat si externa. Clismele pot ajuta semnificativ in asemenea situatii precum si clismele cu caracter preventiv de intretinere a sanatatii generale! Daca reusiti sa indepartati cauza veti reusi sa scurtati durata si intensitatea suferintei in mod semnificativ. Atunci cand aveti pentru prima data hemoroizi incercati sa determinati cauza acestora (hrana, alcool, cafeina, sedentarism, o situatie aparte si un procent semnificativ il reprezinta femeile gravide pentru care cauza hemoroizilor nu este intotdeauna hrana cat mai ales constipatia, cu cat va fortati mai mult cu atat exista un potential mai mare de aparitie a hemoroizilor).În plus, o crestere a hormonului progesteron în timpul sarcinii conduce la o relaxare a venelor si care le predispune sa se umfle mult mai usor. Progesteron contribuie, de asemenea, la constipatie care încetineste tractul intestinal. Sarcina predispune la aparitia hemoroizilor, dar asta nu inseamna ca nu se poate preveni intr-o mai mare masura aparitia lor tocmai prin masurile de mai sus. Atentie!, atunci cand folositi unguente, apelati obligatoriu la sfatul unui medic specialist proctolog deoarece chiar si unguentele existente pe piata utilizate in mod excesiv pot avea efecte secundare (de exemplu pot duce la o iritare a zonei daca nu sunt utilizate corespunzator/pe o perioada mai lunga de timp, adica peste o saptamana!) De asemenea exista o procedura din reflexoterapie prin presopunctura/stimularea anumitor puncte calmeaza durerile hemoroizilor in conditiile tratarii simultane a cauzelor aparitiei lor. Practic toate punctele situate pe linia cuprinsa intre baza barbiei spre centrul fruntii pana la radacina firelor de par exercita o actiune favorabila asupra hemoroizilor Un pahar cu apa calda si in care a-ti stors o jumatate de lamaie inainte de masa de dimineata cu 30 de minute poate sa ajute, o repriza de exercitii respiratorii dis de dimineata daca reusiti sa va treziti pe la 5 – 5 jumate’ timp de 20′ – 30′ v-ar putea ajuta de asemenea daca o faceti cu retentia suflului pentru cateva secunde in zona abdominala (pur si simplu prin dilatarea zonei abdominale la inspiratie in locul partii superioare) producandu-se o usoara incalzire in acea zona si astfel obtinand conditiile necesare defecatiei! In cazul hemoroizilor ca si in cazul altor afectiuni este mai bine sa previi decat sa dregi busuiocul ulterior… Plante Medicinale utilizate in tratamentul hemoroizilor Poze/Foto/Imagini si video hemoroizi Clisma:Poze/Foto/Imagini si video despre Clisme Medicamentele existente pe piata, recomandate in cazul tratamentelor hemoroidale sunt de multe ori “apa de ploaie” iar operatiile de eliminare a hemoroizilor…nici nu vreau sa comentez ! Preveniti! Preveniti! Preveniti! acesta este dictonul sau mantra hemoroizilor, decat tratamente, tratamentul sa ramana tratament dar pentru altadata…sau in cel mai bun caz un tratament naturist macar ! Daca nu ma credeti si ajungeti totusi la capitolul “Nopti albe ” ar fi bine sa puneti un Bookmark sau mai neaos un semn de carte la aceasta pagina de website ca sa stiti unde sa reveniti ca sa recititi ce v-am scris aici !