miercuri, 16 ianuarie 2013 | By: Unknown

SANTAJUL SINDICATELOR


Federația Națională Mine Energie a transmis un comunicat de presă prin care anunță că, în cazul în care Contractul Colectiv de Muncă al angajaților Complexului Energetic Oltenia nu va fi încheiat mâine, 16 ianuarie 2013, vor fi declanșate acțiuni de protest. Comunicatul a fost trimis sub formă de informare și administrației CEO. Este o joacă a sindicatelor, a declarat Ion Răuț, directorul de resurse umane al companiei energetice.
După ce două luni au tergiversat negocierile, liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie cer acum încheierea Contractului Colectiv de Muncă,  într-o zi. Într-un comunicat de presă, semnat de președintele FNME, Marin Condescu, este anunțată declanșarea grevei în cazul în care până mâine nu va fi semnat contractul. Ion Răuț, directorul de Resurse Umane din cadrul CEO, a declarat că este o formă de intimidare la adresa administrației, la care nu vor ceda.
Cât privește termenul de o zi pentru semnarea contractului, Răuț a declarat că nu poate fi decât o joacă a liderilor de sindicat, în frunte cu Marin Condescu.
Greva sindicală este așteptată cu mare interes și de Dan Ilie Morega. Acesta a criticat dur modul în care se dau bani sindicatelor și firmelor patronate de aceștia, dar și sporurile, care se acordă doar anumitor angajați. În calitate de reprezentant a trei sindicate, Morega a declarat că își dorește o confruntare directă cu Marin Condescu, președintele FNME.
În ceea ce privește încheierea Contractului Colectiv de Muncă, Ion Răuț a declarat că ar putea fi încheiat într-o săptămână, în cazul în care sindicatele tratează cu seriozitate această problemă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu