miercuri, 16 ianuarie 2013 | By: Unknown

„SĂRACUL” PRIMAR ARESTAT


Vrea să fie pus în libertate ca să scape de datorii! Primarul suspendat al comunei Peștișani, Florin Pavel, a spus în instanță, la Tribunalul Gorj, de ce este important să-i fie admisă cererea de liberare sub control judiciar. Pe lângă datoriile strânse de când se află după gratii, edilul a adus în discuţie şi probleme medicale. Judecătorii gorjeni l-au pus în libertate, însă acesta e tot în arest, pentru că verdictul va fi dat mâine, de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova.
Jurnaliștii de la Scandal de Gorj au fost în sala de judecată atunci când Pavel a cerut eliberarea și au aflat motivele pentru care a înaintat această cerere.
„Cer să fiu pus în libertate pentru că eu consider că perioada pe care am petrecut-o în arest e suficient de mare, deja e a șaptea lună, eu consider că nu mai sunt un pericol pentru desfășurarea procesului. Pe eliberarea sub control judiciar pot fi impuse condiții mult mai restrictive și chiar vă rog să faceți asta. Vă rog să luați în calcul și situația familiei mele, pentru că este într-o situație financiară destul de grea, cu multe credite, datorii care s-au strâns. Erau și înainte, dar acum s-au accentuat. Situația financiară s-a deteriorat. Am probleme medicale, așa cum am dovedit prin documentele depuse la dosar”, a declarat Florin Pavel, din boxa acuzaţilor.
Acelaşi lucru l-a spus şi în faţa camerelor de filmat.
Judecătorului de caz, de la Tribunalul Gorj, i-a admis cererea de liberare sub control judiciar, pentru a treia oară, în ultima lună. Procurorii au atacat însă această decizie, pe motiv că, dacă va fi eliberat, ar putea influența martorii, pentru că este singurul dintre inculpați care locuiește în comuna în care au fost săvârșite infracțiunile. Avocatul său, Liviu Belulescu, i-a rugat pe magistrați să țină cont de circumstanțele personale ale clientului său și a avertizat că arestul preventiv se transformă în executarea unei pedepse.
Avocaţii au depus la dosar și o factură pentru așa-zisa mită de aproximativ 1.600 de lei, care ar fi fost primită de Pavel de la firma lui Dan Floarea. Este vorba despre gresie și faianţă, care ar fi ajuns la apartamentul lui Pavel, din Târgu-Jiu, pentru lucrări de amenajări interioare, la bucătărie şi la baie. Apărătorii săi spun însă că materialele au fost primite legal, în baza unor documente.
Curtea de Apel Craiova va da verdictul mâine. Până atunci, Pavel va rămâne în arest.  S-a mai luat în calcul și faptul că primarul suspendat are studii superioare şi nu are antecedente penale. Potrivit declarației de avere a acestuia, din iunie 2011, la capitolul datorii, bărbatul a făcut împrumuturi la două bănci, ambele în 2008, în valoare totală de 90.000 de lei.Edilul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu