joi, 3 ianuarie 2013 | By: Unknown

Tort diplomat

Ingrediente: 5 galbenusuri o cana zahar coaja rasa de la o portocala un pahar lapte 3 lingurite gelatina (un pliculet) 500 ml frisca un pachet de piscoturi o cutie compot de ananas banane visine sau cirese din dulceata kiwi o portocala Mod de preparare: Galbenusurile le freci cu cana de zahar, coaja rasa de la o portocala si un pahar cu lapte in care dizolvi 3 linguri de gelatina. Le fierbi toate pe baie de aburi pana se ingroasa putin, apoi le lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Adaugi 500 ml frisca batuta , in crema obtinuta, pui cirese sau visine din dulceata, 2-3 banane taiate bucatele si ananasul din conserva, maruntit. Intr-o forma de tort asezi o folie (punga), in care asezi felii de kiwi si portocala. Pui jumatate din crema peste feliile de fructe, apoi asezi un rand de piscoturi imbibate in sucul de ananas (nu mult). Torni apoi restul de crema,iar la sfarsit asezi un strat de piscoturi inmuiate in suc de ananas. Dai tortul la rece, la frigider, pana a doua zi cand il rastorni pe un platou. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu