miercuri, 23 ianuarie 2013 | By: Unknown

Primarii decid dacă MĂRESC sau nu TAXELE LOCALE. Vezi în ce oraşe a crescut impozitul

Primarii decid dacă MĂRESC sau nu TAXELE LOCALE. Vezi în ce oraşe a crescut impozitul

Taxele şi impozitele locale au fost deja majorate în mai multe oraşe din ţară. Locuitorii din Arad, Iaşi, Bistriţa şi Baia Mare, Sfântu Gheorghe vor plăti dări mai mari cu 16%. Taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul actual în municipiul Braşov, Consiliul Local Cluj-Napoca va decide luni privind menţinerea taxelor şi impozitelor locale pentru acest an la nivelul din 2012.

Taxele si impozitele locale au fost deja majorate in mai multe orase din tara.
Taxele şi impozitele locale au fost deja majorate în mai multe oraşe din ţară.
Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.
În majoritatea cazurilor, primăriile au ales să mărească taxele cu nivelul maxim care le se permite în urma adoptării Hotărârii de Guvern prin care cabinetul Ponta a dat dreptul municipalităţilor să crească nivelul fiscalităţii în funcţie de rata inflaţiei pe ultimii trei ani.
Cu 16,05% au crescut impozitele în Arad, Iaşi, Bistriţa şi Baia Mare. Cam tot pe acolo, cu 16%, au fost mărite taxele în Sibiu, Focşani, Reşiţa, Ploieşti, Suceava. La Piteşti şi Tulcea, creşterea este de 10%, la Hunedoara cu 9%, în timp pe primăria din Galaţi s-a limitat la o creştere de numai 3,98%.
Locuitorii din Sfântu Gheorghe plătesc din acest an taxe şi impozite mai mari cu 16,05 la sută, decizia fiind adoptată la sfârşitul anului trecut, iar viceprimarul Sztakics Eva nu crede că hotărârea va fi modificată, chiar dacă indexarea a fost lăsată la latitudinea autorităţilor locale.
Veste bună vine pentru locuitorii din Braşov. Taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul actual în municipiul Braşov, afirmă reprezentanţii Primăriei, care spun că ultima majorare a acestor taxe a fost în 2009.
Şi primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, joi, că propune menţinerea taxelor şi a impozitelor locale la nivelul anului trecut. O decizie în acest sens urmează să fie luată într-o şedinţă a Consiliului Local Timişoara, care va avea loc săptămâna viitoare, anunţă Mediafax.
Consiliul Local Cluj-Napoca va decide luni privind menţinerea taxelor şi impozitelor locale pentru acest an la nivelul din 2012, primarul Emil Boc explicând că hotărârea nu a putut fi dezbătută la şedinţa de joi întrucât ordonanţa Guvernului de miercuri intră în vigoare la trei zile de la publicare.
Impozitele locale pe terenuri şi clădiri vor rămâne nemodificate în municipiul Vaslui pentru anul 2013, susţine primarul Vasile Pavăl. O hotărâre în acest sens urmează să fie luată la începutul săptămânii viitoare, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu