duminică, 30 decembrie 2012 | By: Unknown

Afaceristul Constantin Badescu, cercetat pentru evaziune fiscala, a fost eliberat din arest

Constantin Badescu, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, arestat preventiv in 3 noiembrie intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, a fost eliberat din arest, sambata seara,  in baza unei decizii a Curtii de Apel Craiova, informeaza Mediafax.

    
Curtea de Apel Craiova a decis ca mandatul de arestare preventiva pe numele lui Constantin Badescu sa nu mai fie prelungit, masura fiind inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea, pe o durata de 30 de zile, incepand de sambata si pana in 27 ianuarie 2013, inclusiv.
    
Potrivit solutiei publicate de portalul Curtii de Apel Craiova, Badescu are obligatia de a nu comunica, direct sau indirect, cu administratorii societatilor comerciale la care este a actionar.
    
Constantin Badescu a fost eliberat din arestul Politiei Mehedinti sambata seara, el iesind printr-o zona folosita de angajatii Inspectoratului, si nu pe iesirea principala a institutiei, unde era asteptat de jurnalisti.
    
Constantin Badescu a fost arestat preventiv in 3 noiembrie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti. In acest caz au fost arestati si doi frati din localitatea Strehaia, Mihai Nita si Mihai Stelica, tatal acestora, Mihai Florin, precum si un alt barbat din Strehaia, Ioan Claudiu Lupu.
    
La jumatatea lunii noiembrie, avocatii lui Badescu au cerut eliberarea pe cautiune a omului deafaceri, iar judecatorii Tribunalului Mehedinti au stabilit o suma record, de 2,2 milioane de euro. Omul de afaceri a girat cu mai multe imobile, insa cautiunea nu a fost acceptata. 
    
Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 2009 - 2012 Constantin Basescu, alaturi de celelalte persoane arestate in acest caz, s-au constituit intr-un grup infractional organizat. gruparea avea ca scop emiterea si inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustragandu-se, astfel, de la plata taxelor si impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu