marți, 18 decembrie 2012 | By: Unknown

Cum sa slabesti pana in 10 Kg …


Am primit o intrebare de la o cititoare pe Facebook (pe aceasta cale as dori sa va multumesc pentru faptul ca sunteti prezente si interesate si pe FB si pe blog :) ), care ma intreba cum ar putea sa slabeasca pana undeva in 10 Kg.
Sincer acum, si eu sunt in proces de stabilizare si de echilibrare a regimului alimentar si al exercitiului fizic. Incerc sa traiesc cat mai sanatos posibil chiar daca ai mei parinti ma indoapa cu prajituri trimise de acasa (am 2 in frigider si ma tenteaza de mor). Prima regula in acest sens ar fi sa faci curatenie in frgider (arunca tot ce e prajitura, paine alba, margarina, patiserie, salam si chestii semifabricate). Ca o completare la prima regula ar fi si regula de aur a cumparaturilor: nu te duce niciodata cu stomacul gol la cumparaturi! Daca nu ma crezi fa singura un test; ai sa vezi ce cumperi cand ti-e foame si creierul urla “zahar, zahar, zahar” si cand ai stomacul multumit si poti gandi la rece.
Dar acum revenind la ideea primara, cum sa slabesti 10 kg (sau undeva prin zona aceea)… Nu-i nici extraordinar de greu dar nici foarte usor. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti analizezi comportamentul de zi cu zi (stiu ca suna ancestral dar nu e). Gandeste-te la cat de mari sunt portiile pe care le mananci, la sentimentul pe care il ai cand te ridici de la masa, la cat de multa activitate faci zilnic.
Pasii de baza in a pierde cele cateva kilograme care te macina ar fi cam asa:
  • Incearca sa reduci incet, incet portiile de mancare daca atunci cand te ridici de la masa simti ca ai vrea sa-ti tarai burta pe jos de satula ce esti;
  • Daca nu-ti place la sala sau nu ai timp destul incearca un sport care ti s-ar potrivi (mersul cu bicicleta, alergatul dimineata prin parc cu catelul, etc) Nu trebuie sa faci sport de performanta, ci doar sa-ti pui sangele in miscare si sa-ti faci inima sa bata un pic mai repejor. In timp va trebui sa treci la ceva mai solicitant dar pentru inceput este de ajuns atat;
  • Pentru rontaitorii de covrigi la micul dejun, pranz si cina. Covrigul nu tine de foame si nici nu vine cu vitaminele si mineralele necesare corpului zi de zi. Asa ca sa nu va mirati cand nu slabiti de la dieta cu covrigi
  • Mananca sanatos! Mananca mancarea care stii ce inseamna, nu aia cu denumiri de super chimicale din supermarket! Si nu uita, cat mai multe legume posibil!
  • Fii atenta la viteza cu care mananci! Suntem atat de absorbiti de grijile cotidiene ca uitam sa mestecam! Mancarea trebuie savurata, bucatica cu bucatica!
Stiu ca sfaturile de mai sus nu suna a dieta elaborata si snt sigura ca ar trebui adaugate mai multe, dar astea sunt de baza intr-o viata sanatoasa. Faceti-va timp pentru voi, pentru mancare, savurati fiecare inghititura, simtiti fiecare miscare facuta si concentrati-va asupra activitatilor fizice pe care le faceti. In timp veti simti cu siguranta diferenta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu