marți, 18 decembrie 2012 | By: Unknown

Care este originea mitului sfarsitul lumii in 2012?


Multi oameni sunt convinsi ca cei din civilizatia maya au fost primii care au prezis sfarsitul lumii in 2012. Dar sunt altii care cred ca originea mitului a venit de la Cristofor Columb, si de asemenea, misionarii franciscani. De fapt, se spune ca Cristofor Columb a fost primul care a facut legatura dintre cultura maya siApocalipsa. Un savant special spune ca mitul isi avea originea la inceputul anilor din secolul XVI, in Europa. O conexiune a fost facuta intre astrologie si profetiile biblice pentru a explica noul mileniu.

A inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai mult despre sfarsitul lumii. La tv, la radio, in presa, ba mai mult, au fost publicate si o serie de carti in care ne spun despre acest sfarsit al lumii. Din aceasta cauza oamenii sunt foarte speriati.

Si totusi, pana la urma, cine a inventat aceasta poveste? Sau, se poate sa nu fie o poveste? Daca ar fi sa ne luam dupa calendarul lung, sfarsitul lumii ar veni la 21 decembrie 2012, atunci cand se va termina acest calendar ‘facut’ de mayasi.

PS: In ultimul timp am primit fel si fel de comentarii/pareri. Vrem sa retineti ca noi nu inducem lumea in eroare. Noi postam informatii care se gasesc in carti. Fiecare crede ce vrea, nu trebuie sa ne credeti pe cuvant! Dar daca spuneti ca nu credeti in sfarsitul lumii, spuneti si de ce!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu