marți, 18 decembrie 2012 | By: Unknown

Cum se obtine un barbierit perfect fara iritatii

Cum_si_cand_ne_barbierim
Unul dintre momentele cele mai dificile din toaleta unui barbat este, cu siguranta, barbieritul. Insa barbatii pot adopta unele mici trucuri pentru evitarea taierii si iritarea pielii cum ar fi alegerea momentului potrivit si a unor produse de buna calitate. In continuare echipa eCumsa va sfatuieste cum si cand sa va barbieriti si va da cateva sfaturi utile despre cum se obtine un barbierit perfect.
Poate ca nu toata lumea stie ca barbieritul este recomandat dimineata, pe stomacul gol, cand muschii fetei sunt inca relaxati, iar pielea este mai moale si astfel lama aluneca mai bine. De asemenea, pentru un ten neted, fara iritatii si taieturi este recomandat ca barbieritul sa se faca intotdeauna dupa o baie sau un dus deoarece firele de par umflate de apa sunt mai moi, pielea este mai fina iar porii sunt deschisi.
In mod similar, inainte de a incepe barbierirea propriu-zisa trebuie sa umeziti pielea fetei cu apa calda sau fierbinte. Continuati apoi cu aplicarea gelului/cremei de ras pe fata deoarece faciliteaza alunecarea lamei de ras si, in acelasi timp, hidrateaza pielea. Dupa ce gelul/spuma de ras este aplicat uniform pe toata zona de barbierit luati aparatul de ras ( este de preferat sa aiba 3 lame), clatiti-l cu apa calda inainte, dupa si in timp ce va barbieriti.
In prima faza treceti cu lama in directia cresterii firelor de par; reaplicati apoi gel de ras si continuati sa va barbieriti in raspar. La sfarsitul barbieritului trebuie sa va clatiti bine fata cu apa rece pentru a tonifia pielea, tamponati cu un prosop moale pentru a va sterge de apa si aplicati o lotiune after-shave fara alcool pentru a preveni iritatiile si infectiile.
In cazul in care aveti pielea sensibila este de preferat evitarea sapunurilor sau a gelurilor prea acide si este recomandata folosirea uleiului extravirgin de masline in locul cremei/spumei/gelului de ras; acesta va face pielea moale si neteda hidratand chiar mai bine decat orice alt produs hidratant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu