duminică, 30 decembrie 2012 | By: Unknown

Iata ce trebuie sa faci ca iarna sa nu ramai cu masina in drum


Odata cu prima zapada problemele soferilor se inmultesc considerabil, iar cum iarna nu da semne sa dea inapoi, specialistii ne fac cateva recomandari pentru a trece cu bine peste greutatile de sezon.
- Pregateste-ti o trusa de urgenta care sacontina: lopata pentru zapada, antiderapant (nisip sau amestec de nisip cu sare), racleta pentru razuit gheata de pe parbriz, maturica sau perie pentru curatarea zapezii, spray antiinghet pentru incuietoarea masinii, lanturi antiderapante si cabluri de tensiune (pentru alimentat bateria)
-Nu folosi frana de mana in parcare cand e frig afara. S-ar putea sa inghete cablul si sa nu puteti eliberara frana de mana.
- Verifica bateria! Daca bateria masinii este mai veche de trei ani, testati-o la un service. In plus, asigurati-va ca nu exista urme de coroziune pe corpul bateriei.Astfel nu este recomandat sa porniti in acelasi timp prea multi consumatori precum instalatia audio, aerul conditionat la capacitate maxima, stergatoarele sau farurile pentru ca se pot crea probleme bateriei, mai ales daca este mai veche. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu