marți, 18 decembrie 2012 | By: Unknown

Cum sa obtii permisul de conducere ghid online


Toate informatiile despre permisul de conducere explicate pas cu pas.

Vezi ce acte ai nevoie pentru a obtine un permis de conducere.


Daca vrei sa urmezi cursurile scolii de soferi Perfect Auto Vyo Bucuresti iti oferim un ghid complet cu toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtiine permisul de conducere dorit. Vezi mai jos tot ce trebuie sa faci.
1. Inscriere la scoala de soferi (cursurile se efectueaza intr-o perioada de minim 5 saptamani si maxim 1 an de la data inscrierii): 
- avans 200 RON; – act de identitate; – aviz psihologic; – fisa medicala; – cazier judiciar cu mentiunea “EXAMEN AUTO”;
in cazul cetatenilor straini (dupa caz):
- declaratie notariala din care sa rezulte ca nu posedă un alt permis de conducere national eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat;
- copia tradusa si legalizata a permisului de conducere;
2. Cursurile dureaza minim 5 saptamani. Se efectueaza 24 de ore de instruire teoretica si 30 de ore de instruire practica grupate in 15 lectii a cate 2 ore didactice (1 ora didactica = 50 min; deci o lectie = 100 minute ).
3. Prima lectie de conducere se stabileste in functie de programul dumneavostra si de locul in care va este comod sa va intalniti cu instructorul auto. La finalul unei lectii se hotaraste data , ora si locul intalnirii pentru urmatoarea lectie.
4. Din 4 in 4 lectii, cursantul achita diferenta de pret, in rate stabilite.
5. La absolvirea scolii (Scoala este valabila 1 an de la data la care se incheie dosarul) se testeaza cunostintele teoretice ale fiecarui elev si daca acesta obtine peste 22 de puncte intra in posesia dosarului pe care apoi il depune la politie.
6. Dosarele se depun personal la DRPCIV cu sediul in : Soseaua Pipera, nr. 49. vezi harta 
Pentru Bucuresti la etajul 1 – program : Luni – Vineri – 8 – 14:30 ; Joi – 8 – 17:30;
Pentru Judetul Ilfov la parter – program : Luni, marti si miercuri – 8 – 14:30;
7. La depunerea dosarului: - veti face poza pentru permisul de conducere; 
- veti alege una din cele doua zone (Bucurestii Noi sau Parcul Carol) pentru examenul practic;
- veti sustine examenul teoretic pe loc, acesta dureaza 30 de minute pentru categoria B si sunt declarati admisi cei care obtin minim 22 DE PUNCTE din 26 iar pentru categoria A si A1 dureaza 20 minute si sunt declarati admisi cei care obtin minim 17 puncte din 20;
8. Rezultatele se comunica pe loc iar cei admisi se vor prezenta pentru sustinerea probei practice la data si locul programat; Examenul practic pentru categoriile A1 si A se sustine la poligonul Ilioara.
9. In situatia in care sunteti respins la una dintre probe va trebui sa achitati taxa examen auto de 5 lei sau 72 lei (dupa caz) si apoi sa va reprogamati in Sos. Pipera 49 dupa minim 15 zile calendaristice. Anuntati SCOALA de soferi care este data urmatorului examen pentru a va rezerva masina pentru ziua respectiva (se achita o taxa examen) .
10. Candidatul declarat admis la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult 1 an de la data absolvirii scolii de soferi, este declarat respins.
11. In situatia in care sunteti admis la proba practica va puteti prezenta incepand cu ziua imediat urmatoare dupa ora 15:00 cu CI (BI) in Soseaua Pipera, nr. 49 la ghiseul permise conducere pentru ridicarea permisului de conducere.
Va dorim mult succes!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu